Революція в Україні - питання часу, - Тимошенко

Екс-прем’єр Юлія Тимошенко заявила, що ідеали Помаранчевої революції актуальні й нині і, що нова революція в Україні - лише питання часу, - інформує «ТСН».

Нова революція в Україні є лише питанням часу, сказала в інтерв'ю британському виданню Independent екс-прем'єр Юлія Тимошенко, яка перебуває під арештом у київському СІЗО.

"Історія показала, що авторитарні режими не живуть довго. І я вірю, що ідеали Помаранчевої революції так само актуальні сьогодні, як і в грудні 2004 року", - сказала Тимошенко.

Нагадаємо, 5 серпня 2011 Юлію Тимошенко заарештували на судовому засіданні щодо "газової справи".

У цей же день її соратник, народний депутат Сергій Власенко зачитав лист журналістам, написаний екс-прем'єром.

"Я хочу заявити, що у мене немає ніякої схильності до самогубства. Що трюки, які вони зробили з Кірпою (екс-міністр транспорту та зв'язку, гендиректор Укрзалізниці Георгій Кирпа - ред.) та Кравченко (екс-міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко - ред.), їм повторювати не варто", - йдеться у листі Тимошенко.

"Я ніколи не покінчу своє життя самогубством", - написала тоді Тимошенко. За словами Власенка, цю заяву Тимошенко написала особисто і передала йому тиждень тому, коли дізналася про можливість арешту. Тимошенко знаходиться в Лук'янівському СІЗО.

За інформацією Генпрокуратури, Тимошенко, перевищуючи службові повноваження при укладанні "газових контрактів" з РФ в 2009 році, завдала державі збитків на суму понад 1,5 млрд грн.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи