Судочинства в Україні немає. Це просто судовий беспредєл, - адвокат про суд над Тимошенко

Захист екс-прем'єра, лідера партії «Батьківщина» Юлії Тимошенко звернеться до Верховного суду України з приводу відмови прийняти до розгляду апеляцію на рішення Печерського районного суду Києва. Про це заявив адвокат Тимошенко Юрій Сухов, - повідомив «ОстроВ» персональний сайт лідера партії.

«Це абсурдне рішення, і зрозуміло, що воно буде предметом дослідження в Європейському суді з прав людини. Безумовно, ми звернемося до Верховного Суду. Я подам свою касацію на це рішення. Я знаю, що Верховний Суд, скоріш за все, вчинить так само, оскільки правосуддя в Україні немає», - сказав Ю. Сухов.

Адвокат зазначив, що рішення Апеляційного суду міста Києва про відмову у розгляді апеляції на рішення Печерського суду є незаконним.

«Судочинства в Україні немає. Це просто беспредєл судовий, коли людину заарештовано, і вона не може оскаржити це рішення. Це абсурд. При тому, що суд у своєму рішенні послався на те, що ми зробили заяву на основі Конституції і Конвенції про захист прав і основоположних свобод, яка говорить про те, що обов’язково національне законодавство має передбачати можливість оскарження рішення про обрання міри запобіжного заходу у вигляді перебування під вартою зокрема. І навіть якщо законодавство не передбачає це, то відвідний апеляційний орган повинен приймати рішення відповідно до Конвенції», - наголосив Ю. Сухов.

Він також додав, що суддя при винесенні рішення проігнорував норми міжнародного права, обґрунтовуючи своє рішення лише посиланням на норми українського законодавства.

«Суддя нічим не мотивувала своє рішення, вона сказала, що національне законодавство не передбачає апеляцію. При тому, що вона не посилається на міжнародне законодавство і Конституцію, вона говорить, що національне законодавство, тобто Кримінально-процесуальний кодекс, не передбачає можливості оскарження. Абсурд», - заявив він.

У свою чергу, захисник Юлії Тимошенко Микола Сірий зазначив, що рішення Апеляційного суду щодо скарги екс-прем'єра було підготовлене заздалегідь.

«У даному судовому засіданні було оголошено не рішення суддя Апеляційного суду. Це рішення було написано за межами цього суду, і це однозначно», - сказав він.

Адвокат також зазначив, що сторона захисту в майбутньому намагатиметься оскаржувати всі незаконні постанови судді Печерського районного суду Родіона Кірєєва.

Нагадаємо, Апеляційний суд міста Києва сьогодні, 12 серпня,  відмовив у розгляді апеляції на постанову Печерського районного суду.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи