У зриві вигідних газових контрактів Турчинов звинувачує Ющенка

Колишній перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов у зриві підписання газових угод з Росією на вигідних для України умовах у 2009 році звинувачує екс-Президента України Віктора Ющенка. Про це він заявив сьогодні, 11 серпня, під час свого допиту на судовому засіданні з розгляду кримінальної справи екс-прем’єра Юлії Тимошенко щодо газових угод 2009 року, - повідомляє персональний сайт екс-Прем’єра.

«Коли Дубина повернувся (з Москви), він повідомив, що це було не його рішення, а рішення Президента України, який у телефонному режимі перед самим підписанням контрактів зателефонував і почав вимагати, щоб делегація залишила переговори», - сказав О.Турчинов.

Він підкреслив, що Президент відповідно до своїх повноважень не мав права давати такі вказівки керівнику «Нафтогазу».

О. Турчинов зазначив, що такі дії української сторони російські партнери «сприйняли як політичний демарш і зайняли жорстку позицію щодо газу».

Свідок підкреслив, що президент В. Ющенко мав тісні зв’язки із співзасновником «Росукренерго», про що свідчили його політичні дії.

«Була сформована дуже чітка системи зв’язку між корпорацією «Росукренерго» і одним з її власників Дмитром Фірташем і президентом України В. Ющенком. Коли керівництва урядів України і Російської Федерації вирішили працювати без посередників, у «Росукренерго» залишився єдиний аргумент – це позиція президента Ющенка. Інших аргументів, ніж інтереси «Росукренерго», для зриву переговорів 31 грудня (2008 року) не було», - наголосив О. Турчинов.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи