Депутати Львівщини закликали українців святкувати День Незалежності по-бандерівськи

Сьогодні на позачерговій сесії Львівської обласної ради депутати ухвалили заяву щодо рішення Вищого адміністративного суду України про визнання незаконним присвоєння Степанові Бандері та Романові Шухевичу звання Героя України, - повідомляє “Експрес”.

Заяву виголосив голова Львівської обласної ради Олег Панькевич. Сесія також вирішила скерувати рішення районним та міським радам міст обласного значення з пропозицією підтримати заяву обласної ради. За таке рішення проголосувало 80 депутатів із 85 зареєстрованих на сесії.

У заяві, яку опублікувала прес-служба облради, йдеться:

"Рішення Вищого адміністративного суду України, який залишив чинними постанови Донецького окружного адміністративного суду та Донецького апеляційного адміністративного суду про визнання незаконними Указів Президента України Вiктора Ющенка про присвоєння Степанові Бандерi та Романові Шухевичу звання Героя України, є політично ганебним та юридично нікчемним. Суд, ухвалюючи рішення, керувався не правовими підставами, а політичною вказівкою з Банкової.

Судове позбавлення звань Героїв України людей, з іменами яких асоціюється боротьба українського народу за незалежність у середині XX століття, можна пов’язати з неприхованою зневагою влади до Незалежності та демонстративною відмовою гідно відсвяткувати 20-у річницю відновлення Незалежності України.

Для будь-якої нації, особливо для нашої, яка пережила кількасотлітнє поневолення різними окупантами, нації, яка виборола державу, Незалежність – це найбільша цінність, як і для кожної людини – свобода. На жаль, для нинішньої влади, як виявилося, Незалежність – це серйозний подразник, а борці за Незалежність – це найбільші вороги влади. Саме тому вона синхронно ухвалила рішення про відмову належно відзначати Незалежність і водночас протиснула через "ручний" суд рішення про позбавлення звань Героїв України Романа Шухевича та Степана Бандери.
Такою своєю поведінкою влада ще раз підтвердила, що вона є всього лиш московською окупаційною адміністрацією, бо тільки окупанти борються з національними героями та зневажають Незалежність.
Судові рішення про скасування Указів Президента України Віктора Ющенка про присвоєння звань Героїв України Степанові Бандері та Романові Шухевичу жодним чином не вплинуть на їхнє суспільне визнання й народну любов. Бандера та Шухевич стали символами боротьби та лицарської мужності, їхнє вшанування відбувалося до офіційного державного визнання і триватиме й далі.

Ми вважаємо, що необхідно добиватися справедливості в інших судах, зокрема міжнародних. Але найважливіше – українофобському тиску на нашу свідомість ми повинні протиставити щире, всенародне, загальнонаціональне вшанування справжніх героїв Нації. 20-річчя Незалежності України – це добра нагода продемонструвати наші почуття і переконання.

Закликаємо всіх жителів Львівщини відзначити ювілей української Незалежності під гаслом "Бандера, Шухевич – Герої України!". Прийдімо всі 24 серпня до пам'ятника Героєві України Степану Бандері у Львові, а також в інших містах Львівщини. Відсвяткуймо цю річницю в товаристві ветеранів УПА, котрі, як ніхто, причетні до цього свята, і покажімо, що замовні рішення судів для нас нічого не варті".

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи