Львівські депутати офіційно вимагають звільнити Тимошенко і провести вибори

Депутати Львівської міської ради на позачерговій сесії сьогодні, 8 серпня, прийняли політичне звернення з вимогою негайного звільнення Юлії Тимошенко, - повідомляє “ЗІК”.

За звернення проголосувало 73 міських обранці.

Текст звернення повністю:

«Львівська міська рада заявляє свій категоричний протест та незгоду з тими подіями, що відбуваються в суспільно-політичному житті країни. Правлячий режим перейшов межу. Після резонансних затримань та арештів активістів Податкового Майдану, міністрів та посадовців попереднього українського уряду, членів патріотичних організацій «Тризуб» та Всеукраїнського об’єднання «Свобода», суд, який важко назвати справедливим та незаангажованим, здійснив цинічну «зміну запобіжного заходу» для одного з лідерів опозиції Юлії Тимошенко.

Такі протиправні дії не відповідають жодним демократичним нормам і підтверджують звинувачення у вибірковості та упередженості цього та інших так званих судових процесів. Влада недвозначно дала зрозуміти, що сьогодні в нашій країні ніхто не застрахований від неправомірного арешту, жоден громадянин не може розраховувати на справедливий та неупереджений суд.

Сьогодні в Україні фактично ліквідована демократія. Віктор Янукович та його команда не пройшли випробування владою. Вони не змогли поставити інтереси суспільства та держави вище, аніж власні інстинкти помсти, страху, вседозволеності, заздрості. Вони здають національні інтереси, руйнують економіку, встановлюють тотальну корупцію, нищать українські цінності, фальсифікують українську історію. Вони не в змозі керувати європейською державою. Але для того, щоб зберегти демократичне право українців обирати та змінювати владу, уже сьогодні усі мусимо докласти максимум зусиль, щоби не дати встановити в Україні режим тотальної диктатури, відібрати наше право вільного політичного вибору, право на власну думку.

Звертаємось до всіх причетних до переслідування політв’язнів із закликом «Одумайтесь! Своїми діями ви руйнуєте державу!» Вимагаємо негайного звільнення Юлії Тимошенко та всіх кого переслідують за політичні погляди.

Звертаємось до компетентних міжнародних інституцій з проханням вжити всі можливі важелі впливу на керівництво України з метою запобігти встановлення тут авторитарного та недемократичного режиму.

Звертаємось до Президента України з вимогою створити умови для проведення виборів до Верховної Ради України у 2011 році, оскільки саме у цьому році закінчується термін, на який громадяни України обирали парламент у 2007 році. Тим більше, що цей парламент уже давно не відображає реальну політичну ситуацію в країні та громадську думку українців. Також вимагаємо від Президента забезпечити справжню незалежність судів та прокуратури від втручання у їх діяльність.

Львівська міська рада, звертається до громади міста Львова та до всіх громадян України із закликом виявити єдність в рішучому опорі диктатурі. Якщо ми не зупинимо процес сповзання до диктатури вже зараз, то вже за короткий час може бути запізно: ми втратимо свої права, своє майбутнє, свою державу».

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи