Арештувавши Тимошенко, влада завдала нищівний удар по демократії в Україні, - БЮТівець

Арештувавши лідера опозиції Юлію Тимошенко, влада завдала нищівний удар по демократії в Україні, остаточно закріпила за собою статус «авторитарного режиму» найгірших зразків. Про це заявив голова Комітету парламенту з питань науки та освіти Володимир Полохало, - інформує «Радіо Свобода».

«Протягом місяця країна, світ спостерігали за судилищем, яке відбувалося в нелюдських, виснажливих умовах. Підсудна зі своїми захисниками постійно позбавлялася права на відповідний захист, а безглузді допити часто тривали навіть без перерви на обід. У цей час президент прогулювався в комфортних умовах у своїх резиденціях і  розповідав про свою нібито відстороненість від справи Тимошенко. Цинізм, обман, корисливість влади та особлива жорстокість до опонентів, а відповідно й до громадян, що відчули на собі не лише українці, а й побачив світ, ведуть країну до моральної прірви», – відзначив В. Полохало.

За його словами, через страх втратити владу, Янукович і команда перейшли всі людські і моральні межі.

«Цим людям байдуже, що про них говорять у світі, й абсолютно байдуже, що буде з країною після них. Це очевидно з їхньої реакції на закиди демократичного світу. Янукович і його команда можуть цинічно виголосити будь-який текст, в тому числі про демократію, але вони ніколи не були носіями демократичних цінностей», – зауважив депутат.

При цьому В. Полохало відзначив, що влада так і не змогла чітко сформулювати, у чому вина Тимошенко, засвідчивши цим самим і страх перед лідером опозиції не  лише як перед основним конкурентом на виборах, а й як головною перешкодою в їхніх корупційних діяннях.

Водночас БЮТівець вважає, що, попри засудження дій нинішньої української влади міжнародною спільнотою, зупинити цей руйнівний, деградуючий курс країни можуть лише самі українці.

«Західний світ адекватно оцінив події в Україні і виніс свій вердикт цій владі. Проте ані європейці, ані американці не обирають нам владу. Українці роблять це самі», – сказав депутат.

На думку Полохала, зараз в країні запанував песимізм і байдужість громадян.

«Але попри це, попри штучну та мерзенну підтримку окремих представників псевдоінтелігенції, які нібито написали листа на підтримку Януковича, свідоме українство, зокрема львівські освітяни, чемпіон світу Віталій Кличко, письменники Андрухович, Жадан, академіки Дзюба та Попович, публіцист Рябчук та інші авторитетні інтелектуали продемонстрували свою готовність боротися з цим режимом. І я впевнений, що згодом таку ж активність у боротьбі з цим режимом виявить і більшість громадян», – сказав В. Полохало.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи