Янукович постійно закриває роти критикам, - французьке видання «LeFigaro»

Чинній українській владі заважає непередбачуваність Тимошенко. Про це йдеться в статті французького видання «LeFigaro», присвяченій арешту колишньої глави уряду України.

«Можливо, Юлія Тимошенко – не така доброчесна, як намагається показати, але в цій країні, де бізнес і політика безцеремонно поєднуються і де корупція найбільш поширеним пороком, її непередбачуваність заважає», - йдеться в статті журналістки Аріель Тедрель.

Авторка вказує на те, що, починаючи з моменту свого обрання Президентом України, Віктор Янукович безперестанку закриває роти своїм критикам. Такий підхід викликає негативну реакцію Заходу. Зокрема, глава дипломатії ЄС, Кетрін Ештон, яка має сумніви "щодо реалізації верховенства права в Україні", припускає, що цей випадок, швидше за все, поставить під загрозу підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Запланована на кінець року, ця Угода обіцяє експансію олігархічним середовищам, що підтримують Янукович», - вказує французька журналістка.

Нагадаємо, у п’ятницю, 5 серпня, суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв задовольнив клопотання прокуратури про зміну для екс-прем'єра міри запобіжного заходу з підписки про невиїзд на взяття під варту через висловлення нібито "неповаги до свідків та суду, системні порушення порядку у залі, перешкоджання у встановленні істини".

З 5 серпня Ю. Тимошенко перебуває у Київському слідчому ізоляторі на Лук'янівці.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи