Івано-Франківськ вимагає від Януковича зупинити свавілля

Івано-Франківська міська рада вимагає від президента України Віктора Януковича і генерального прокурора України Віктора Пшонки зупинити судове свавілля в країні. Відповідне звернення ухвалено на позачерговій сесії міськради в п'ятницю, 5 серпня, - повідомляє «franuk.com».

"Висловлюючи позицію громади міста, ми, депутати Івано-Франківської міської ради, звертаємося до президента і генерального прокурора з вимогою зупинити судове свавілля в державі, залишити спроби протизаконних дій і маніпуляцій цінностями героїчного минулого нашої країни і гідно відзначити 20-у річницю Незалежності України" , - сказано в зверненні.

Депутати обурені рішенням Вищого адміністративного суду України, "який залишив у силі рішення Донецького окружного адміністративного і Донецького апеляційного адміністративного судів про визнання незаконними указів президента України Віктора Ющенка про присвоєння Степану Бандері і Роману Шухевичу звань Героїв України".

"Приймаючи це політично ганебне і юридично нікчемне рішення, судді, очевидно, керувалися не правовими аргументами, а вказівками найвищих керівників країни, що є зайвим свідченням узурпації всіх гілок влади, яку послідовно проводить правлячий режим", - йдеться у зверненні.

Міськрада вважає рішення Вищого адмінсуду Україна "навмисне спланованим заходом напередодні 20-ої річниці Незалежності України - свята, яке влада на чолі з Януковичем відверто ігнорує".

"Саме тому вона синхронно прийняла рішення про відмову на гідному рівні відзначити День Незалежності і, одночасно, через" ручний "суд продавила рішення про позбавлення звань Героїв України Романа Шухевича і Степана Бандеру", - вважають депутати.

Такими діями, сказано в зверненні, "влада тільки підтвердила, що вона є всього лише московською окупаційною адміністрацією, тому що тільки окупанти борються з національними героями і зневажають Незалежність".

"Переконані, що відверта українофобська політика, результатом якої стають подібні судові рішення, викликають масовий опір українців, для яких національні герої залишаться героями всупереч будь-яким рішенням влади та судовими вироками", - зазначають депутати.

Нагадаємо, у вівторок, 2 серпня, Вищий адміністративний суд України залишив у силі рішення Донецького окружного адміністративного суду від 2 квітня 2010 року та рішення Донецького апеляційного адміністративного суду від 23 червня 2010 року, якими визнано незаконним указ В.Ющенка від 20 січня 2010 року про присвоєння С.Бандері звання Героя України. Крім того, Колегія суддів ВАСУ не задовольнила касаційні скарги В.Ющенка та сина Р.Шухевича Юрія Шухевича на рішення Донецького апеляційного адміністративного суду щодо визнання незаконним президентського указу про присвоєння звання Героя України Р.Шухевичу в жовтні 2007 року.

Статьи

Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Луганск
20.04.2024
19:37

"Эта война не похожа ни на одну другую": Украина продолжает нарабатывать опыт психологической поддержки раненых и вернувшихся из плена

"Честно говоря, мне не хочется снова обо всем этом вспоминать... Да, я признаю, что нуждаюсь в помощи психолога. Но сейчас мне ее не предоставляют"
Все статьи