Бандера і Шухевич уже не стануть Героями України навіть через Верховний суд

Звання Героя у Бандери та Шухевича відібрали остаточно. Оскаржити рішення Вищого адмінсуду за нинішніми законами неможливо, - повідомляє «Сегодня».

Степан Бандера і Роман Шухевич, яких напередодні позбавили звань Героїв України, вже не стануть Героями навіть через Верховний суд.

Як роз'яснили у вищих юридичних колах, за нинішнім законодавством у Верховний суд можна звертатися тільки в тому випадку, якщо один або два Вищих суди винесли протилежні рішення по одній і тій же нормі.

Тобто якби ВАСУ, наприклад, вирішив у Бандери звання відібрати, а Шухевичу залишити, то в Верховний суд можна було б звертатися для того, щоб оскаржити будь-яке з рішень. Проте в нинішній ситуації рішення Вищого адмінсуду є остаточними.

Нагадаємо, у вівторок, 2 серпня, Вищий адмінсуд України (ВАСУ) підтвердив рішення Донецького апеляційного суду про позбавлення лідера ОУН Степана Бандери та командира УПА Романа Шухевича звання Героя України.

У свою чергу президент Віктор Янукович прокоментував рішення суду, сказавши, що оцінювати історичних персонажів мають історики. За словами Януковича, "героїв ніхто не дає, героями стають".

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи