Героїв ніхто не дає, героями стають, - Янукович про Шухевича та Бандеру

Президент Віктор Янукович не ставить під сумнів рішення суду щодо позбавлення звання Героїв України Романа Шухевича й Степана Бандери. Про це він заявив під час робочої поїздки до Херсонської області вчора, 4 серпня, відповідаючи на запитання, чи вважає він справедливими заяви опозиції про несправедливість рішень суду про позбавлення звань Героїв України Шухевича й Бандери, - повідомила «ОстроВ» прес-служба Глави держави.

«Я ніколи не ставив під сумнів рішення будь-яких судів», - заявив Янукович.

«Порядок у державі буде тоді, коли так до цього буде ставитися й суспільство», - додав президент.

За словами Януковича, «героїв ніхто не дає, героями стають».

«Але, якщо подивитися в минуле нашої історії й будувати наше майбутнє на минулій історії, у якій було дуже багато протиріч, ми будемо обкрадати своє майбутнє, і це буде неправильно», - сказав він.

Янукович нагадав про те, що неодноразово говорив про важливість того, щоб минулій історії оцінку давали сучасники й історики.

«Я неодноразово казав, що дуже важливо, щоб в історії оцінку давали люди, які в ній жили, та історики», – підкреслив він.

Нагадаємо, 2 серпня Вищий адміністративний суд України залишив у силі рішення донецького суду про визнання незаконним присвоєння звання Героя України головнокомандувачу УПА Роману Шухевичу й лідеру ОУН Степану Бандері.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи