Рішення по Бандері та Шухевичу вбиває довіру до судів та влади, - голова Львівської облради

Судовий процес про позбавлення Степана Бандери і Романа Шухевича звання Героїв України – абсолютно політичний. Те, що українських героїв позбавили звання лише на формальній підставі – бо вони не були громадянами України - свідчить про те, що замовники справи не знайшли жодних змістовних аргументів проти Бандери й Шухевича. Про це заявив голова Львівської обласної ради Олег Панькевич, коментуючи рішення Вищого адміністративного суду у справах про присвоєння звання Героя України Степанові Бандері та Романові Шухевичу, - повідомили кореспондента «ОстроВ» в облраді.

«Рішення суду не кидає тіні на наших героїв, ніяк не применшує їхнього подвигу та нашої любові до них. Воно лише вбиває довіру до судів та всієї системи влади» , - зазначив Олег Панькевич.

«Звичайно, потрібно йти далі, добиватися справедливості в інших судах, зокрема міжнародних. Але попри це, українофобському тиску на нашу свідомість ми повинні протиставити щире, всенародне, загальнонаціональне вшанування наших героїв. 20-річчя Незалежності України – це добра нагода продемонструвати наші почуття і переконання», – зазначив голова облради.

Водночас  О. Панькевич, закликав усіх мешканців області відзначити ювілей української Незалежності під гаслом «Бандера, Шухевич – Герої України!».

«Прийдімо всі в цей день, 24 серпня, до пам’ятника Героєві України Степану Бандері у Львові, а також в інших містах Львівщини. Відсвяткуймо цю річницю в товаристві ветеранів УПА, котрі як ніхто причетні до цього свята, і покажімо, що замовні рішення судів для нас нічого не варті», – додав голова Львівської облради О. Панькевич.

Нагадаємо, в жовтні 2007 року було видано указ про святкування 65-ї річниці з дня створення Української повстанської армії та присвоєно Роману Шухевичу звання Героя України (посмертно).  Степан Бандера був удостоєний звання Герой України указом від 22 січня 2010 року.  У квітні 2010 року обидва ці рішення були скасовані Донецьким окружним адміністративним судом.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи