Львівський нардеп Парубій пояснив, чому налітав понад норму

Народний депутат України, львів’янин Андрій Парубій пояснив, чому він за перший квартал 2011 року перевищив норму безкоштовних перевезень, яку мають народні депутати, - повідомляє «zaxid.net».

«Хочу сказати, що ліміт насправді є настільки мінімальний, що реально навіть чотири рази в рік полетіти туди й назад – і не вистачає цього ліміту, тим паче, коли працюєш інтенсивно. За перший квартал я особисто двічі літав в Запоріжжя по питаннях «тризубівців», один раз я літав Київ-Запоріжжя і назад, другий раз через Дніпропетровськ добирався машиною, також я двічі бував у Донецьку по питаннях закриття українських шкіл. Тобто так, у мене були поїздки, які, звичайно ж, оскільки є віддаль, додали в цей кошторис і насправді ці мої візити широко висвітлені у пресі. Тому можна стверджувати, що жодного польоту, який би не стосувався моєї депутатської діяльності, мною здійснено не було. Те, що він перевищений… ліміт є просто мінімальний. І активність роботи, і частота роз’їздів не завжди дозволяє пересуватися приватним автомобілем чи іншим засобом», - зазначив А. Парубій.

«Найменший розхід ліміту в тих депутатів, які сидять в Києві, які поняття не мають, що таке округ і що таке працювати по Україні, - додав нардеп. - Я особисто, працюючи на території всієї України, інтенсивно, по питаннях, які стосуються не тільки депутатської діяльності, а й просто загальнолюдського відчуття: як визволення хлопців із Запоріжжя… Звичайно, доводиться бувати часто в різних куточках України. Але, наголошую: жодної приватної поїздки, виключно робочі поїздки. Мені немає чого соромитись, поважаю ті справи, які робив, вони важливі. Вони потребували моєї участі, і багато людей чекали мого приїзду там і там. І всі мої поїздки були аргументовані».

Андрій Парубій також пояснив, що є загальний ліміт, виділений депутатському корпусу, той ліміт нібито є розподілений на кожного депутата - по 6,7 тис. грн. Для розуміння нардеп зазначив, що зараз авіаквиток Львів-Київ коштує 1500 грн.

«Ліміт, фактично, збережено ще з радянських часів, і, фактично, з радянських часів він був незмінний. А ціни постійно ростуть. І тому вписатися в той ліміт, якщо користуватися хоч інколи авіатранспортом, просто неможливо. Насправді, наскільки мені відомо, загальний ліміт не перевищується. Бо близько 200-300 депутатів не вилітають із Києва, а якщо й вилітають, то на Мальдіви чи просто за кордон, що вони оплачують самостійно. Ми до кінця року «ввійдемо» в ту загальну, виділену кошторисом, суму, бо частина депутатів більше літають, а частина - не літає, і виходить загальний баланс. Звичайно, про повернення коштів не йдеться», - розповів А. Парубій.

Також народний депутат зазначив, що свою матеріальну допомогу як народному депутату, він віддав на розвиток і проведення фестивалю «Ту Стань!», що на Львівщині.

Нагадаємо, як йдеться у статті "Української правди", кошторисом парламенту передбачено, що депутат має право скористатися безкоштовним транспортом на суму 26 800 гривень на рік, тобто 6 700 гривень на квартал. Так 135 депутатів перевищили норму безкоштовних перевезень.

Зокрема, у фракції "Наша Україна Народна самооборона" на першому місці - Тарас Стецьків зі Львова, який налітав на 45 тисяч при дозволених 6 702. Львів’янин А. Парубій впродовж першого кварталу налітав на 31 348 грн. при дозволених 6 702.

Націонал-патріот Андрій Шкіль зі Львова використав безкоштовних квитків протягом першого кварталу на 20 670 гривень, а його земляк і однодумець Олександр Гудима - на 20 тисяч 11 гривень.

Загалом за перший квартал перевищили свої ліміти на переліт 135 депутатів - вони витратили більше, ніж потрібно, на 1 мільйон 800 тисяч.

Нагадаємо, в Україні обранці народу також мають непоганий соціальний пакет.

Це щомісячна зарплата близько 15 тисяч, щорічна матеріальна допомога – 35 тисяч, а також ніким не контрольовані 17 тисяч 500 гривень кожного місяця на "виконання депутатських повноважень", за витрати яких нардепи нікуди не звітують.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи