Львівський нардеп Парубій пояснив, чому налітав понад норму

Народний депутат України, львів’янин Андрій Парубій пояснив, чому він за перший квартал 2011 року перевищив норму безкоштовних перевезень, яку мають народні депутати, - повідомляє «zaxid.net».

«Хочу сказати, що ліміт насправді є настільки мінімальний, що реально навіть чотири рази в рік полетіти туди й назад – і не вистачає цього ліміту, тим паче, коли працюєш інтенсивно. За перший квартал я особисто двічі літав в Запоріжжя по питаннях «тризубівців», один раз я літав Київ-Запоріжжя і назад, другий раз через Дніпропетровськ добирався машиною, також я двічі бував у Донецьку по питаннях закриття українських шкіл. Тобто так, у мене були поїздки, які, звичайно ж, оскільки є віддаль, додали в цей кошторис і насправді ці мої візити широко висвітлені у пресі. Тому можна стверджувати, що жодного польоту, який би не стосувався моєї депутатської діяльності, мною здійснено не було. Те, що він перевищений… ліміт є просто мінімальний. І активність роботи, і частота роз’їздів не завжди дозволяє пересуватися приватним автомобілем чи іншим засобом», - зазначив А. Парубій.

«Найменший розхід ліміту в тих депутатів, які сидять в Києві, які поняття не мають, що таке округ і що таке працювати по Україні, - додав нардеп. - Я особисто, працюючи на території всієї України, інтенсивно, по питаннях, які стосуються не тільки депутатської діяльності, а й просто загальнолюдського відчуття: як визволення хлопців із Запоріжжя… Звичайно, доводиться бувати часто в різних куточках України. Але, наголошую: жодної приватної поїздки, виключно робочі поїздки. Мені немає чого соромитись, поважаю ті справи, які робив, вони важливі. Вони потребували моєї участі, і багато людей чекали мого приїзду там і там. І всі мої поїздки були аргументовані».

Андрій Парубій також пояснив, що є загальний ліміт, виділений депутатському корпусу, той ліміт нібито є розподілений на кожного депутата - по 6,7 тис. грн. Для розуміння нардеп зазначив, що зараз авіаквиток Львів-Київ коштує 1500 грн.

«Ліміт, фактично, збережено ще з радянських часів, і, фактично, з радянських часів він був незмінний. А ціни постійно ростуть. І тому вписатися в той ліміт, якщо користуватися хоч інколи авіатранспортом, просто неможливо. Насправді, наскільки мені відомо, загальний ліміт не перевищується. Бо близько 200-300 депутатів не вилітають із Києва, а якщо й вилітають, то на Мальдіви чи просто за кордон, що вони оплачують самостійно. Ми до кінця року «ввійдемо» в ту загальну, виділену кошторисом, суму, бо частина депутатів більше літають, а частина - не літає, і виходить загальний баланс. Звичайно, про повернення коштів не йдеться», - розповів А. Парубій.

Також народний депутат зазначив, що свою матеріальну допомогу як народному депутату, він віддав на розвиток і проведення фестивалю «Ту Стань!», що на Львівщині.

Нагадаємо, як йдеться у статті "Української правди", кошторисом парламенту передбачено, що депутат має право скористатися безкоштовним транспортом на суму 26 800 гривень на рік, тобто 6 700 гривень на квартал. Так 135 депутатів перевищили норму безкоштовних перевезень.

Зокрема, у фракції "Наша Україна Народна самооборона" на першому місці - Тарас Стецьків зі Львова, який налітав на 45 тисяч при дозволених 6 702. Львів’янин А. Парубій впродовж першого кварталу налітав на 31 348 грн. при дозволених 6 702.

Націонал-патріот Андрій Шкіль зі Львова використав безкоштовних квитків протягом першого кварталу на 20 670 гривень, а його земляк і однодумець Олександр Гудима - на 20 тисяч 11 гривень.

Загалом за перший квартал перевищили свої ліміти на переліт 135 депутатів - вони витратили більше, ніж потрібно, на 1 мільйон 800 тисяч.

Нагадаємо, в Україні обранці народу також мають непоганий соціальний пакет.

Це щомісячна зарплата близько 15 тисяч, щорічна матеріальна допомога – 35 тисяч, а також ніким не контрольовані 17 тисяч 500 гривень кожного місяця на "виконання депутатських повноважень", за витрати яких нардепи нікуди не звітують.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи