Створення музею «Територія Терору» у Львові - спроба приховати злочини націоналістів,- комуніст

Меморіальний музей «Територія Терору» - це жахлива ініціатива, адже знову влада міста намагатиметься фальсифікувати історію. Про це розповів голова Антифашистського комітету Львівської області Олександр Калинюк, - повідомляє «Гал-інфо».

За його словами, Музей-меморіал «Тюрма на Лонцького» теж повинен був висвітлювати правду про злочини усіх режимів, натомість там розповідають тільки про радянський період.

«Там не висвітлені факти того, як фашисти катували та вбивали у цій тюрмі радянських людей, не висвітлений польський та австро-угорський періоди», - запевнив О. Калинюк.

Створення Меморіального музею «Територія Терору» він назвав жахливою ініціативою.

«На цьому місці було єврейське гетто, де було знищено 136 тис. євреїв. Про це нагадує пам’ятний знак. Мене от що цікавить: а цих євреїв буде там зазначено? Там буде вказано те, що саме українська поліція охороняла це єврейське гетто і що саме українські націоналісти знущалися над цими людьми? Саме українська тогочасна поліція відповідала за вилов та доставку євреїв у гетто, а в подальшому і за їх охорону. Про це буде вказано на цьому меморіальному комплексі?», - заявив О. Калинюк.

Комуніста обурює те, що львівська влада постійно «створює імітацію правди».

«Чому ніхто не розповість, що Львів своїм збереженим історичним центром завдячує саме маршалу Конєву, який здійснив тактичний маневр, що дозволив уникнути бомбардування та артобстрілу міста. Завдяки цій людині ми маємо історичний центр Львова», - заявив О. Калинюк.

За його словами, влада намагається відбілити репутацію націоналістів: «Треба розповісти, що загін «Нахтігаль» після захоплення німцями Львова знущався над тілами вбитих енкаведистів і розстрілював євреїв».

«Навіть правда про розстріли часткова. Націоналісти, які співпрацювали з фашистами, були захоплені зі зброєю. За законами військового часу не було можливості проводити судові засідання, тому була команда всіх розстріляти. Варто зазначити, що за побутові злочини не розстрілювали, а відпускали. Розуміємо, що коли б відпустили цих націоналістів зі зброєю, то вони б використали її проти радянської армії», - прокоментував масові розстріли українців енкаведистами О. Калинюк.

Він переконаний, що це загальновідома практика, коли у військовий час розстрілюють без суду та слідства.

«Насправді НКВД не глумилося над тілами, як це було показано фашистською пропагандою і в чому зараз намагаються переконати націоналісти. Їм не було часу цього робити, адже вони думали, як розстріляти тих, кого треба розстріляти, адже наступали німці, і їм потрібно було втікати, щоб не потрапити в полон», - зазначив О. Калинюк

На його думку, створення Меморіального музею «Територія Терору» - це ще одна спроба приховати злочини націоналістів.

«В цьому лише десята частина правди. Якщо там не будуть висвітлені злочини всіх тоталітарних режимів, то цей музей не відповідатиме історичній правді. Не можна приховувати злочини, та фальсифікувати факти, варто подавати цілісну історію», - вважає Калинюк.

Нагадаємо, що вчора, 20 липня, на сесії Львівської міської ради депутати проголосували за відведення земельної ділянки на просп. Чорновола, 45 та затверджено проект землеустрою Меморіальному музею тоталітарних режимів «Територія Терору».

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи