Пам’ятник Бандері у Львові – є невдалим, - експерт

Пам’ятник Степанові Бандері у Львові є найбільш невдалим пам’ятником. Про це заявив старший науковий співробітник Інституту народознавства ім. І. Крип'якевича Василь Расевич під час прес-конференції-дебатів на тему: "Які пам'ятники потрібні Львову?», - повідомляє «Вголос».

Він зазначив, що суто з естетичної точки зору цей пам’ятник свідчить про те, що в українському минулому був тоталітарний період.

«Може, не навмисно, але такий образ Степана Бандери відбився в свідомості ініціаторів та виконавців спорудження цього пам’ятника. Що ми бачимо: не то Дзержинський, не то Ленін іде, в нього поли плаща розвіваються на вітрі, він стоїть в такій самій позі, як в кожному райцентрі стояв Володимир Ілліч. А ця арка, яка має символізувати соборність України, виконана абсолютно в стилі Третього Рейху, тільки бракує орла там, де тризуб. І тоді ми будемо мати абсолютну аналогію із Третім Рейхом», - висловив думку В. Расевич.

У свою чергу міський голова Львова 1990-1994 рр. Василь Шпіцер вважає найневдалішим пам’ятником у Львові - монумент бойової слави радянських збройних сил, що на вулиці Стрийській.

Статьи

Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Луганск
20.04.2024
19:37

"Эта война не похожа ни на одну другую": Украина продолжает нарабатывать опыт психологической поддержки раненых и вернувшихся из плена

"Честно говоря, мне не хочется снова обо всем этом вспоминать... Да, я признаю, что нуждаюсь в помощи психолога. Но сейчас мне ее не предоставляют"
Все статьи