Завтра у Львові скасують двоставковий тариф?

Фракція ВО «Свобода» у Львівській міській раді завтра у порядок денний сесії ЛМР внесе питання про скасування двоставкового тарифу, - повідомляє “ЗІК”.

Про це сьогодні, 29 червня, на прес-конференції повідомив голова фракції ВО «Свободи» у Львівській міській раді Руслан Кошулинський.

Відповідний проект ухвали вже підготовлений. Цим документом депутати планують повернути сезонний (одноставковий) тариф на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, який діяв до 2005 року. Також вони хочуть ліквідувати посередницьку функцію ЖЕКів між споживачами і виробниками тепла: мешканці міста зможуть укладати договори про отримання послуг з теплопостачання напряму з ліцензованим виробником послуг – «Львівтеплоенерго» без посередництва ЖЕКів.

Як йдеться у заяві «свободівців», з жовтня 2006 року, перевищивши свої повноваження та грубо порушивши законодавство, виконавчий комітет Львівської міської ради запровадив двоставковий тариф за теплопостачання у Львові. Голова комісії законності та депутатської діяльності «свободівець» Любомир Мельничук спростував тезу про те, що зі скасуванням двоставкового тарифу у Львові настане армагедон, як лякають чиновники. За його словами, провівши збори мешканців у кожному районі Львова, 99,9% мешканців одностайно висловилися щодо скасування двоставкового тарифу. «І це зрозуміло, бо мало кому цікаво платити 12 місяців на рік за послуги невідомо-які. Згідно з законом, оплата має здійснюватися за фактично спожите тепло. Є ряд порушень норм чинного законодавства у двоставковому тарифі. Крім того, нікому не зрозуміла, що це за така складова цього тарифу – теплове навантаження, за яке платять люди. Більше того, Львів, на відміну від багатьох міст, де діє двоставковий тариф, має свою теплоелектростанцію, тому для львів’ян набагато зрозумілішим є одноставковий тариф», – наголосив Мельничук.

У підготовленому «свободівцями» проекті ухвали щодо скасування двоставкового тарифу йдеться про скасування рішень виконкому Львівської міської ради від 2006 року та від 2008 року, якими було запроваджено цей тариф. Відтак у дію вступить рішення виконкому до 2005 року, або ж місто зможе звернутись до НКРЕ щодо встановлення нового тарифу.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи