Без внутрішньої єдності ми не збудуємо держави, за яку проливали кров наші герої, - мер Львова

Львівщина відзначила День героїв. Вчора, 22 травня, на віче з цієї нагоди міський голова Львова Андрій Садовий під час виступу звернувся до львів’ян та українців із закликом до єдності та плекання християнських цінностей, - повідомили «ОстроВ» в мерії.

 «Кожен час має своє покликання і своїх героїв. Сьогодні ми були на меморіалі, біля пам’ятника С. Бандері. Там багато героїв. Вони полягли, зробили свій вчинок, воювали за Незалежну Україну.

А яке наше завдання? Що нам зробити? Ми 20 років живемо у державі, за яку вони віддавали своє життя. Чи ставимо ми собі питання сьогодні, що заважало нам здобути незалежність раніше.

Крім зовнішніх ворогів, заважала відсутність відчуття внутрішньої єдності. Поки ми цього не зрозуміємо, ми не збудуємо тої незалежної держави, за яку проливали кров наші герої.

Адже сьогодення вимагає інших дій. А що ми можемо цьому протиставити? Наша молодь, їх освіта, здоровий спосіб життя, прості християнські цінності. У цьому є вирішення.

Як казав Митрополит Андрей Шептицький, патріот – це той, хто любить свого ближнього», - зауважив мер Львова А. Садовий.

Довiдка

Свято Героїв – започатковано Організацією Українських Націоналістів в пам'ять про борців за Україну – засновника та Провідника Організації Українських Націоналістів, полковника Євгена Коновальця, ідеолога державної самостійності України Миколи Міхновського та керівника української національно-визвольної боротьби 1917-1921 рр. Симона Петлюри, які загинули в травні.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи