Громада Львівщини не допустить перетворення України на поліцейську державу, - голова облради

Громада Львівщини заявляє, що не допустить беззаконня  та перетворення України на поліцейську державу, яка працює на свавілля олігархічних кланів. Про це на позачерговій сесії щодо подій 9 травня у Львові вчора, 12 травня, заявив голова Львівської обласної ради Олег Панькевич, - повідомляє “ОстроВ”.

«Я хочу звернутися не лише до своїх краян, а й до всіх українців від Львова до Луганська. Бо події, які відбулися 9 травня цього року у Львові, стосуються не лише Львова і Галичини. Вони – це біль кожного громадянина держави.

9 травня у Львові відбулася цинічна провокація, сценарій якої, очевидно, було написано не в України.

Основна її ціль – розколоти країну, роз’єднати українців, знищити Українську Державу. Одночасно з цим, метою режисерів львівських подій було відвернути увагу суспільства від соціально-економічних проблем, які спричинила сама влада: стрімке підвищення цін на продукти харчування, бензин, комунальних тарифів, тотальної корупції, безробіття, мізерних пенсій та зарплат”, - заявив О. Панькевич.

Він також запевнив, що Львівська облрада зробила все можливе, щоб запобігти можливим трагічним наслідкам подій 9 травня.

«Знаючи наперед про приїзд екстремістів, я особисто звертався до Президента України під час його візиту до Львова із проханням не допустити на Львівщину провокаторів. Обласна рада своїм рішенням зверталася до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України та Генеральної Прокуратури України з вимогою не допустити провокацій 9 травня. Нарешті, депутати і громадськість домоглися заборони в судовому порядку проведення у Дні пам’яті жертв Другої світової війни будь-яких заходів, крім офіційних»,

Однак, «незважаючи на це, а також на запевнення і особисті обіцянки голови обласної державної адміністрації, керівників силових структур Львівщини, напередодні 9 травня, всупереч рішенню суду, прийнятого іменем України, під супроводом міліції було завезено декілька автобусів переважно з молодиками з антиукраїнських організацій, які брутально наплювавши на Конституцію, Закон, рішення органів місцевого самоврядування та постанову суду, розгорнули на Пагорбі Слави символіку часів СРСР, чим принизили національні почуття громади», - переконаний голова обласної ради.

За його словами, «у цьому чітко простежується змова правоохоронців та правопорушників». «Бо чим ще можна пояснити, чому до міста було запущено автобуси з «гастролерами», а людей, які хотіли вшанувати своїх побратимів на Марсовому полі, не пропускали, що фактично спричинило стрілянину, побиття жінок і дітей, представників органів місцевого самоврядування?», - зазначив О. Панькевич.

«Громада Львівщини заявляє, що не допустить беззаконня  та перетворення України на поліцейську державу, яка працює на свавілля олігархічних кланів. Ми закликаємо всіх громадян не піддаватися на спроби розколоти Україну і її народ, знищити нашу національну пам'ять, а об’єднатися заради побудови вільної, заможної і справедливої держави!», - заявив очільник облради.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи