Події у Львові мають таку ж геополітичну суть, як війна у Лівії, - Любомир Гузар

Екс-голова Української греко-католицької церкви Любомир Гузар вважає, що в уста церковних служителів Української православної церкви Московського патріархату вкладаються ідеї возз’єднання України й Росії. Про це він сказав під час відкритої лекції "Етичні виклики сучасності для молоді", яку прочитав студентам Дніпропетровської консерваторії ім. Глінки, - повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Дії служителів церкви Московського патріархату в Україні носить не церковний, а скоріше політичний чи навіть геополітичний характер. Певні люди виношують ідею приєднання України до Росії, вкладаючи її в уста церковних служителів", - сказав Любомир Гузар.

За його словами, таку ж геополітичну суть має й війна в Лівії, Єгипті та інших східних країнах, яка вигідна не воюючому народу, а певній групі людей усередині цих народів, які борються за владу й ресурси.

Також Любомир Гузар заявив, що особисто для нього війна проти фашизму почалася не в 1941 році як Велика Вітчизняна, а в 1939 році, як Друга світова.

Він закликав організаторів масових заворушень 9 травня у Львові шукати взаєморозуміння й будувати, а не руйнувати.

Також екс-голова УГКЦ зазначив, що зривати георгіївські стрічки з ветеранів "недобре".

Нагадаємо, 9 травня у Львові під час святкування Дня Перемоги між націоналістами та правоохоронцями виникли численні сутички. Зокрема, націоналісти та представники ВО «Свобода» атакували мікроавтобуси, якими на акцію до Пагорбу слави під’їхали ветерани, комуністи та представники партій «Родіна», «Русское единство» та «Дозор».

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи