Губернатор Львівщини засудив провокаторів Галичини

Голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк оприлюднив звернення до мешканців області та всіх регіонів України з приводу подій 9 травня у Львові. У зверненні губернатор наголосив, що «засуджує провокації і провокаторів» та пообіцяв, що вони «будуть покарані з тим, щоб подібне ніколи більше не повторилося ні у Львові, ні в будь-якому іншому місті України». На його переконання, крім своїх, до Львова приїхали ультрарадикали з Тернополя та Івано-Франківська. Про проросійских провокаторів М. Цимбалюку нічого не відомо. Про це йдеться у заяві, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Львівської ОДА.

«Перш за все, хотів би висловити слова щирого жалю через те, що саме події у Львові додали гіркоти до такого світлого свята – 9 Травня, яке вже багато десятиліть для усіх людей доброї волі є символом перемоги добра над злом.

Ніхто і ніщо не може заборонити Перемогу. Як ніхто не може заборонити людині пам’ятати, віддавати шану полеглим за рідну землю. Як ніхто не може заборонити людині молитися. Як ніхто не може заборонити людині любити свій край, своїх рідних і близьких», - зазначено, зокрема, у зверненні губернатора Львівщини.

«Я хотів би, щоб усі наші співвітчизники з різних регіонів  зрозуміли – жменька ультрарадикалів – це не є обличчя Львова. Це радше пляма, тінь, яку вони хочуть кинути на лик Галичини», – наголосив М. Цимбалюк.    

«Це неправда, що в нашому регіоні живуть нетерпимі, брутальні, безкультурні люди, які воюють з полеглими, які топчуть пам’ять загиблих солдат, які не дають можливості внукові покласти квіти до могили діда. Саме такий образ львів’янина намагаються нав’язати зараз ультрарадикали своєю бездумною поведінкою, граючи на емоціях і святих почуттях людей, використовуючи таку непросту історію нашого краю в своїх вузькопартійних інтересах», – переконаний голова ОДА.

М. Цимбалюк також наголосив: «Я заявляю сьогодні як керівник регіону, як галичанин з народження і як громадянин вільної, незалежної і демократичної України. Я заявляю від імені усіх чесних і здоровомислячих людей, що засуджую провокації і провокаторів. І обіцяю – вони будуть покарані з тим, щоб подібне ніколи більше не повторилося ні у Львові, ні в будь-якому іншому місті України.

Так, їм не вистачило власних сил, щоб зіпсувати свято у Львові, і вони стягнули до міста ще заїжджих провокаторів з Тернополя та Івано-Франківська. Начебто, воювали за колір прапора. Але підлість не має кольору. Безкультур’я не має кольору. Воно просто погано пахне.  

Я хотів би запитати сьогодні – кому від такого лжепатріотизму стало краще жити у Львові?»

«Думаю, що мусимо разом, усією громадою остудити гарячі голови. Треба провести об’єктивне, справедливе розслідування, назвати і покарати винних. І разом винести з усього, що сталося, добрий урок.

Нам потрібні сили й енергія для того, щоб піднімати Львівщину з посткризового стану. Щоб створювати нові робочі місця, готуватися до Євро-2012, до нової зимової олімпіади, ідеї проведення якої, до речі, дуже зашкодив містечковий екстремізм ультра- радикалів…

Нам треба багато працювати – полегшувати життя бізнесу, приводити до порядку школи і лікарні, полегшувати життя пенсіонерам. І, безперечно, давати перспективу молоді. Не ту, яку пропонують політичні хулігани – не побоїща і наслідки від них, а перспективу освіти, доброї роботи, щасливої родини. Закликаю об’єднуватися саме під цими вартостями. Закликаю працювати саме над цими завданнями.

9 Травня у Львові повинно стати для всіх великим уроком і великим застереженням», – резюмував губернатор.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи