Комуністи поскаржились Президенту на “Свободу”

Франківські комуністи направили скаргу Президенту. Скаржаться на "Свободу", - повідомляє “pravda.if.u”.

Представники лівих політичних сил Прикарпаття, зокрема обком КПУ, та кілька громадських організацій сьогодні оприлюднили своє звернення до керівників держави, у якому звинувачують право-радикальні сили у зневажливому поводженні до ветеранів під час урочистостей 9-го травня у Львові та Івано-Франківську.

Наводимо повний текст листа-звернення.

Президенту  України

Януковичу В.Ф.
Прем’єр-міністру України
Азарову М.Я.
Голові  Верховної Ради України
Литвину В.М.

Заява
Громадськість Івано-Франківщини, ветерани Великої Вітчизняної війни, громадські та політичні організації глибоко стурбовані подіями які відбулись у областях Західної України зокрема у м. Львові та м. Івано-Франківську 9 травня у День Перемоги.
На  передодні відзначення святого  для переважної більшості громадян України Дня Перемоги місцеві  ради прийняли незаконні, антиконституційні рішення щодо заборони використання символіки часів Великої Вітчизняної війни та закликали громадян не приймати участь «у так званому вшануванні Дня Перемоги», чим порушили  Закон України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941—1945 років», на що правоохоронні органи не відреагували.
Під час проведення святкових та урочистих  заходів 9 травня представники ВО «Свобода» та право-радикальних організацій зневажливо поводили себе стосовно ветеранів війни та інших громадян, зривали ордени, медалі та георгіївські стрічки, чим грубо порушили Закон України «Про політичні партії України», ст.5 «Обмеження щодо утворення і діяльності політичних партій», п.6 – насильство; п.7 – посягання на права і свободи людини; п.8 – посягання на здоров’я населення.
Також звертаємо увагу керівництво  держави на те, що у населених  пунктах західних областей незаконно  вивішуються поряд з держаним прапором України червоно-чорні  прапори.
Вимагаємо від правоохоронних органів здійснити  перевірку вище зазначених екстремістських організацій, які мають характер незаконних воєнізованих формувань.
Вимагаємо від влади законодавчо заборонити пропаганду націонал-фашистської ідеології, ввівши за неї кримінальну відповідальність, а ті політичні та громадські організації, які здійснюють її заборонити. Діяльність таких структур не йде на користь єднанню України.
Процвітання націонал-фашизму сьогодні, це пролита  кров завтра!
Івано-Франківські  обласні організації:
Комуністичної партії України
Антифашистського  Комітету України
Всеукраїнського союзу жінок-трудівниць «За майбутнє дітей  України»
Ветерани  Великої Вітчизняної  війни
Всеукраїнське об’єднання «Інтелігенція  за соціалізм»

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи