У Державній Думі Російської Федерації обурені діями націоналістів у Львові

У Державній Думі Російської Федерації обурені діями націоналістів під час святкування Дня перемоги у Львові і закликають українську владу покарати винних у зіткненнях, -повідомляє Телеканал новин 24.

"Те, що відбулося у Львові 9 травня — це ганебне видовище, це образа пам’яті полеглих, неприкрита наруга над символами Перемоги", — заявив у вівторок, 10 травня, перший заступник голови комітету з міжнародних справ Леонід Слуцький, - такі інциденти не повинні залишатися без реакції. Українська влада щонайменше повинна знайти і покарати винних у заворушеннях у Львові", — заявив депутат.

Слуцький вважає, що російська сторона відреагує на цю подію "адекватно ситуації".

Крім того, глава комітету російської Думи у справах СНД ліберал-демократ Олексій Островський закликав покарати українських націоналістів.

«Такі вибрики, безумовно, не мають нічого спільного з політикою держави і не підтримуються офіційним Києвом. Я вважаю, що відповіддю на подібні вчинки повинні бути безкомпромісні дії правоохоронців і судової влади України. Дуже хочеться вірити, що всі механізми, які є в руках держави, будуть використані, щоб поставити цих покидьків на місце», — О.Островський в ефірі радіостанції «Эхо Москвы».

Ще один російський депутат Костянтин Затулін назвав львівських націоналістів спадкоємцями фашистів. «Об'єднання «Свобода» зацікавлене оголосити про себе, все одно, яким способом. Цей рух є крайньою за політичними поглядами політичною структурою, подібною до (фашистської) Німеччини. Існування такого об'єднання в Україні — це дуже серйозний виклик українській владі, яка поки не продемонструвала здатності боротися з цим явищем, і змушена терпіти його існування», — сказав він.

Нагадаємо, 9 травня у Львові під час святкування Дня перемоги сталося кілька зіткнень. Незважаючи на заборону, представники радикальних сил спробували винести на вулиці червоні прапори, які асоціюються у Львові виключно з кривавою комуністичної окупацією. Сьогодні голова Львівської облдержадміністрації Михайло Цимбалюк подав у відставку.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи