В Івано-Франківську влада легко здолала опір кунівців та тягнибоківців (фото)

Представники ВО «Свобода» та КУНу намагалися перешкоджати проведенню мітингу в меморіальному сквері міста Івано-Франківська та присутності десятків червоних прапорів Перемоги та сотень атрибутів радянської символіки, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Проте вони були відсторонені від участі в мітингу численними кордонами міліції та «Беркуту».

Голова Івано-Франківської облради, лідер Івано-Франківської обласної партії ВО «Свобода» О.Сич не прийшов на урочистий мітинг з нагоди Дня Перемоги та не появився  в колоні протестувальників свої партії ВО «Свобода», чим повністю дезорганізаував їх поведінку

Активісти ВО “Свобода” начебто мали намір колоною пройти Меморіального цвинтаря з транспарантами: “Геть червоні ганчірки!”, “Геть червону символіку!”, скандували: «Серп і молот – смерть і голод!», «Комуняку – на гілляку!», «Слава нації – смерть ворогам!», «Бандера – наш герой!» тощо.

Працівники спецпідрозділів «Беркут» і «Грифон» перекрили їм дорогу. Члени ВО “Свобода” нагадали правоохоронцям, що мають дозвіл міськвиконкому на проведення акції, крім того, вони є депутатами обласної і міської рад, і що це «мирна акція».

Згодом «намотавши три круги» вздовж вулиці Лепкого в Івано-Франківську тягнибоківці та кунівці подалися в Станіславський Некрополь за облдрам театром, де нашвидку виголосили кілька промов.

Секретар Івано-Франківської міськради Руслан Марцинків сказав:«Замість панахид влада організовує дні побєд. Влада забула, що 35 тисяч прикарпатців були виселені у Сибір. Тому ми повинні перейняти естафету української національної ідеї і дати відсіч намаганням впровадити в Україні “Русский мир” та “нову русскую империю”. Влада не вічна, вона згине».

На цьому все і закінчилося. Представники влади та ветерани зачинилися в облдрамтеатрі на урочистому концерті з нагоди Дня Перемоги. Численні кордони міліції охороняють підступи до театру з усіх сторін.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи