В Івано-Франківську викладачів виганяють під червоні прапори

В Івано-Франківську студентам та викладачам вищих навчальних закладів (ВНЗ) наполегливо рекомендують взяти учать в урочистостях з нагоди Дня перемоги, які 9 травня у місті організовує обласна держадміністрація на чолі із головою Михайлом Вишиванюком. Про це  повідомляє «Gazeta.ua», посилаючись на достовірні джерела.

"На Сході України мене ніхто не примушував ходити на паради, а тут у Франківську виганяють в обов'язковому порядку!" - обурився один із викладачів приватного греко-католицького Івано-Франківського університету права імені короля Данила Галицького.

Вказівка йти на парад надійшла з Івано-Франківської обласної держадміністрації.

"Мабуть, долучимо студентів. Але загальна думка не є дуже схвальною, щоб бути на мітингу із червоними транспарантами. Повірте, це не наша власна ініціатива. Це так треба ", - говорять у ректораті одного з прикарпатських вузів.

Там пояснюють, що "лінія іде з гори", і хтось від ВНЗ повинен взяти участь у заходах влади.

"Я нікому нічого не винен, - каже вчитель англійської мови Станіслав. - Я прийшов працювати в освітню сферу не для того, щоб гратись у політику. А вони мене навмисно втягують у неї. Я відмовляюсь".

Від викладачів, які відмовляються брати участь у параді перемоги, вимагають пояснювальні записки.

"Наш ректор - священник Української греко-католицької церкви (Іван Луцький - ред.), яку комуністична влада вбивала в багно. І він зараз іде на поводу у влади виконувати її забаганки, змушуючи працівників освіти йти на комуністичні збіговиська!" - обурюються викладачі Івано-Франківського університету права імені короля Данила Галицького.

Якщо владі вдалось натиснути на цей приватний ВНЗ із виразно греко-католицьким релігійним профілем, то інші навчальні заклади в Івано-Франківську, напевно, ще в більш обов'язковому порядку змушують брати участь в офіційних заходах.

"Ми повертаємось у старі совецькі часи", - говорять прикарпатські викладачі.

Нагадаємо, у квітні Івано-Франківська міська й обласна ради заборонили вивішувати червоні радянські прапори на адмінбудівлях та житлових помешканнях 9 травня й під час інших державних свят.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи