У Львові пройшов марш пам’яті дивізії СС «Галичина»

У Львові пройшов марш «автономних націоналістів» на честь 68-річниці створення 14-ї гренадерської дивізії Ваффен СС «Галичина». За оцінками присутніх на акції правоохоронців, марш зібрав близько 700 учасників, - повідомляє «ТСН».

На чолі маршу, який вирушив від пам’ятника Степанові Бандері до проспекту Свободи, йшов координатор акції, депутат Львівської міської ради від ВО «Свобода» Юрій Михальчишин. У коментарі для журналістів він назвав цю акцію «традиційною», оскільки минулого року подібний марш уже відбувався у форматі «параду вишиванок».

«Це – патріотична львівська молодь, яка підтримує ідеї соціальної і національної справедливості, яка виступає за те, щоб українці зберігали свою історичну пам’ять, виступає проти того, щоб борців за незалежність України таврували, як нацистських посібників і як ворогів української державності», - розповів він.

Щодо дивізії «Галичина» Михальчишин зазначив: «Це – наші герої, якими ми пишаємося, яких ми будемо захищати і чию справу ми будемо продовжувати».

«Насправді ми не словом, а ділом доводимо, що Львів – це Бандерштадт, це столиця українського націоналізму», - додав він.

Безпосередньо під час маршу його учасники вигукували гасла «Галичина» - дивізія героїв!», «Мельник, Бандера – герої України, Шухевич, Бандера – герої України!», «Одна раса, одна нація, одна Батьківщина!», «Пам’ятай, чужинець, тут господар – українець!», «Твоя байдужість – твоє рабство!», «Бандера прийде, порядок наведе!» та інші.

З приводу того, що деякі учасники акції ховали своє обличчя за темними масками, один із них пояснив, що за ними «стежать спецслужби», і вони приховують свої обличчя заради своєї безпеки та безпеки своїх сімей.

Учасники маршу також поклали квіти до пам’ятника жертвам політичних репресій та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання. 

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи