На Прикарпатті заборонили радянську символіку

Сьогодні, 15 квітня, Івано-Франківська обласна рада ухвалила рішення про заборону використання антиконституційних червоних прапорів та радянської символіки на житлових будинках, будівлях установ та організацій.

Як повідомляє кореспондент «ОстроВ», сесія ухвалила рішення заборонити на території Івано-Франківської області публічне використання, а також вивішування, демонстрування, встановлення у будь-якій формі антиконституційних червоних прапорів (так званих «червоних прапорів перемоги») на усіх державних установах області, приміщеннях державної та комунальної форм власності, інших спорудах, незалежно від їх форм власності та підвідомчої підпорядкованості.

Також депутати доручили усім керівним інстанціям області забезпечити неухильне та повне виконання на території області цього рішення в межах, визначених чинним законодавством.

Окрім того, облрада ухвалила звернення до Верховної Ради та Президента України, в якому розцінила законодавчу ініціативу депутатів ВР вивішувати червоні прапори, як «вияв цинічного глумлення над пам’яттю мільйонів українців, винищених совєтським режимом».

«Звертаємось до Верховної Ради України та Президента України з пропозицією скасувати Закон України «Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років» і визнати 9 травня Днем пам’яті за мільйонами безневинно загиблих українців у Другій світовій війні», - йдеться у заяві.

Також депутати облради пропонують «ієрархам Українських традиційних церков у дні 8-9 травня відслужити скорботний молебень за упокій душ тих мільйонів українців, які стали жертвами Другої світової війни й тоталітарних режимів нацистської Німеччини та більшовицького СРСР».

Нагадаємо, вчора, 14 квітня, на IX сесії Івано-Франківської міськради депутати ухвалили рішення про заборону вивішування червоних прапорів і радянської символіки на житлових будинках, будівлях установ та організацій під час відзначення будь-яких свят.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи