На Прикарпатті націоналісти створили Координаційний центр для спільної боротьби

В Івано-Франківській області націоналістичні та громадські організації створили Координаційний центр українських націоналістів. Про це «ОстроВ» повідомила Івано-Франківська міська Організація українських націоналістів.

За наданою інформацією, основним завданням об'єднання українських націоналістів є формування громадської думки, постійне привернення уваги суспільства до проблем України, організація публічних акцій тощо.

Координаційний центр має намір спільно координувати дії ОУН, ОУН(б), КУН, УНА-УНСО, Всеукраїнської ліги українських жінок (ВЛУЖ), Всеукраїнського товариства політичних в'язнів та репресованих, Спілки української молоді в Україні, молодіжної громадської організації «Осмомисли».

Прийнято положення про Координаційний центр українських націоналістів, яке регулюватиме правові відносини структури.

На думку місцевих націоналістів, створення координаційного центру – «це реальне започаткування об'єднавчого процесу націоналістів України, чого не спостерігалося ще від горезвісного розколу 1940 року». Водночас, вони стверджують, що цей центр «не буде оформлятись в якусь єдину партію», а стане «організованим націоналістичним рухом», який захищатиме українські питання, інформаційний простір, політичну та економічну незалежність України.

Координаційний центр українських націоналістів планує наприкінці травня провести свою конференцію у Києві.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи