На Тернопільщині 2011 рік проголошено Роком Євгена Коновальця

У Тернопільській області 2011 рік проголошено Роком полковника Євгена Коновальця. За відповідне рішення проголосували 14 квітня депутати на сесії обласної ради, - повідомили корреспондента «ОстроВ» в облраді.

Також прийнято рішення «Провести у краї заходи щодо вшанування сторіччя від дня народження полковника УПА, головного командира УПА, члена Проводу ОУН, члена головного військового штабу УПА Дмитра Клячківського (псевдо Клим Савур)».

Крім того депутати підтримали звернення колег Львівської обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону України « Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні», у якому обласні обранці наполягають на прискоренні ухвалення нової редакції закону про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні та гарантії їх соціального захисту.

Серед інших сесія підтримала рішення «Про клопотання Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 24 листопада 2010 року №05-16325/191 «Про перегляд меж зон радіоактивного забруднення» та «Про посилення уваги до використання державних символів у вищих, загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладах області».

Нагадаємо, на Львівщині 2011 рік теж проголошено Роком Євгена Коновальця. На заходи з його відзначення влада Львівщини передбачила 150 тис. грн.

Довiдка

Євген Коновалець (14 червня 1891, Зашків, Жовківський район, Львівська область — 23 травня 1938, Роттердам, Нідерланди) – полковник Армії УНР, командант УВО, голова Проводу Українських Націоналістів (з 1927).

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи