На Тернопільщині 2011 рік проголошено Роком Євгена Коновальця

У Тернопільській області 2011 рік проголошено Роком полковника Євгена Коновальця. За відповідне рішення проголосували 14 квітня депутати на сесії обласної ради, - повідомили корреспондента «ОстроВ» в облраді.

Також прийнято рішення «Провести у краї заходи щодо вшанування сторіччя від дня народження полковника УПА, головного командира УПА, члена Проводу ОУН, члена головного військового штабу УПА Дмитра Клячківського (псевдо Клим Савур)».

Крім того депутати підтримали звернення колег Львівської обласної ради до Верховної Ради України щодо внесення змін до Закону України « Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні», у якому обласні обранці наполягають на прискоренні ухвалення нової редакції закону про реабілітацію жертв політичних репресій в Україні та гарантії їх соціального захисту.

Серед інших сесія підтримала рішення «Про клопотання Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 24 листопада 2010 року №05-16325/191 «Про перегляд меж зон радіоактивного забруднення» та «Про посилення уваги до використання державних символів у вищих, загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладах області».

Нагадаємо, на Львівщині 2011 рік теж проголошено Роком Євгена Коновальця. На заходи з його відзначення влада Львівщини передбачила 150 тис. грн.

Довiдка

Євген Коновалець (14 червня 1891, Зашків, Жовківський район, Львівська область — 23 травня 1938, Роттердам, Нідерланди) – полковник Армії УНР, командант УВО, голова Проводу Українських Націоналістів (з 1927).

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи