Прикарпаття за рік каденції поставило Януковичу «назадовільно»

Івано-Франківська обласна рада на другому пленарному засіданні четвертої сесії 24 березня  підтримала заяву Львівської обласної ради «Про оцінку першого року каденції Віктора Януковича на посту Президента України», - повідомляє «ОстроВ».

Зокрема, в заяві йдеться:

«Передовсім слід констатувати, що обіцяне в передвиборчій програмі покращення життя вже сьогодні відкладено на невідому перспективу. Україна — в сприйнятті більшості співвітчизників та громадян інших держав — стрімко котиться донизу. Самі українці перестали бути джерелом влади в Україні. Гасло «Україна для людей» виродилося в «Україна для Президента і оточення», — зазначено в заяві Івано-Франківської облради.

«Така узурпація влади — за російським прикладом — продовжилася політичними переслідуваннями, вибірковість яких однозначно визнав західний світ. Приборкання парламентської опозиції засобами грубої фізичної сили і «тушкуванням» спільно із судовою реформою та утисками свободи слова, лише за перший рік правління витворило всі ознаки справжньої диктатури з Віктором Януковичем на чолі.

Системний наступ на українську освіту є логічним продовженням наступу на національну пам’ять. Дегероїзація Степана Бандери, разом з невизнанням Голодомору як геноциду українців є особистими рішеннями Віктора Януковича, природа яких криється в бажанні догодити північному сусідові.

Однак найбільш одіозними є дії у зовнішній політиці. Продовження терміну перебування Чорноморського флоту РФ на території України, негласна угода про співпрацю між СБУ та ФСБ разом із байдужістю до проблем українців за кордоном є сумними ілюстраціями суті української влади на чолі з Януковичем сьогодні», — йдеться у заяві Івано-Франківської облради.

Нагадаємо, 22 лютого 2011 року Львівська облрада прийняла за основу заяву «Про оцінку першого року каденції В.Януковича на посту Президента України», в якій незадовільно оцінила дії Януковича за рік у владі. За це рішення проголосували 72 депутати.

Статьи

Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Все статьи