На Прикарпатті Литвин заявив, що не боїться, спроб “Нашої України” зняти його з посади

Вчора, 11 березня, голова Верховної Ради Володимир Литвин, перебував з візитом на Прикарпатті, - повідомляє “Фіртка”.

Коментуючи на прохання журналістів на прес-конференції у м. Яремче (Івано-Франківська область) заяву партійної групи «Наша Україна» про наміри ініціювати відставку Голови Верховної Ради, якщо він терміново не введе у дію модернізовану систему голосування, В.Литвин зауважив: «До цієї теми можна було б не звертатися з огляду на те, що я не сприймаю жодних ультиматумів».

«Я лише тішу себе надією, що автори цієї заяви нарешті з´являться у сесійній залі і будуть виконувати свої повноваження», - додав він.

«Заявляю: не дивлячись на те, що представники цієї політичної сили запізнилися на три роки, цю систему буде введено. Я виконаю за них їхню роботу. Питання в єдиному - вводити її розпорядженням Голови Верховної Ради чи постановою парламенту, - сказав В.Литвин. - Для мене сьогодні проблема полягає лише в цьому».

В.Литвин повідомив, що зараз над цим питанням працює Головне юридичне управління Верховної Ради. За словами керівника парламенту, якщо буде прийнято рішення щодо введення в дію нової системи голосування постановою, то її проект буде внесено наступного понеділка, якщо розпорядженням Голови Верховної Ради - воно буде підписано після тестування системи.

«Вважаю, що цю тему потрібно закрити раз і назавжди», - підсумував він.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи