Перспектива співпраці України та ЄС залишається невизначеною і досі, – мер Львова

Перспектива співпраці України та ЄС невизначена і досі. Про це сьогодні, 4 березня під час Міжнародної конференції «ЄС - Росія - Україна - у пошуку нових модальностей партнерства», яка проходить в Національному університеті «Львівська політехніка» наголосив міський голова Львова Андрій Садовий, - повідомляє «ОстроВ».

«В середині 90-х років держави Центрально-Східної Європи отримали чітку європейську перспективу і, завдяки радикальним реформам та цілеспрямованості, впевнено реалізували цю перспективу. Перспектива співпраці України та ЄС, масштаб цієї співпраці залишається невизначеною і досі», - зауважив мер.   

За його словами, «ми можемо шукати багато чинників ззовні, але для українців важливо усвідомити, що процес достосування до європейських норм – це перш за все процес внутрішніх реформ». «Бути європейцем - означає жити за тими принципами і нормами, які показали свою успішність. Це потрібно самим українцям, а не чиновникам з Брюсселю», – зазначив Андрій Садовий.

«Відтак, подальші декларації про наші наміри інтегруватись в ЄС без чіткого плану реформ та політичної волі керівництва держави на їх проведення не мають жодного змісту. Такі порожні декларації можуть лише призводити до поступового розчарування українців у європейському курсі.

Нам також варто усвідомлювати, що наші зволікання а також економічні та політичні труднощі всередині самого ЄС суттєво охолодили ентузіазм і самих європейців щодо інтеграції України. Прихильникам такого курсу стає все важче аргументувати важливість того, аби Україна була частиною єдиної Європи. Часто ми є свідками демотивуючих заяв європейських політиків, які, мусимо це визнати, почасти відповідають настроям їх виборців», – підсумував мер Львова.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи