Міліція з’ясує інцидент із затриманням у Львові «свободівця» під час флеш-мобу «Рік у ярмі»

Заступник начальника Головного управління МВС України у Львівській області Михайло Курочка заявляє, що службове розслідування через конфлікт у Львові, що виник під час флеш-мобу, присвяченого першому року президентства Віктора Януковича, правоохоронці проведуть впродовж 10 днів., - повідомляє «zaxid.net».

«Згідно з чинним законодавством, ми маємо 30 днів на розслідування. Але беручи до уваги, що ситуація на контролі в обласної ради, ми вкладемося в термін 10 днів, і дамо відповіді на всі запитання, поставлені на сесії обласної ради», – сказав Михайло Курочка.

Він наголосив: «Ми будемо готові коментувати ситуацію тоді, коли цього зажадає Львівська обласна рада. Але будемо вимагати поваги до себе. Якщо наші дії будуть не влаштовувати, то є оскарження, але ображати людей, – для нас це недопустимі речі. Я служу 30 років, і на масових заходах, і міліція жодного разу не робила речей, які б її дискредитували», – сказав Курочка.

«Ми надамо звіт», – додав правоохоронець.

Нагадаємо, під час сесії Львівської обласної ради 1 березня Михайло Курочка заявив, що міліція поставить крапку в конфлікті у Львові, що виник під час флеш-мобу «Свободи». Відповідаючи на запитання «свободівців», хто ж таки затримав активіста під час акції, Курочка зазначив, що представники міліції участі в цьому не брали.

На запитання, про те, звідки взялися номерні кайданки, які одягнули «свободівцю»,М. Курочка відповів: «Інформацію ми отримаємо під час службового розслідування. Проводиться ревізія спецзаходів. Цим питанням займається один із заступників начальника МВС. Давайте завершимо розслідування і ми надамо вам всю необхідну інформацію. Ми в цьому поставимо крапку», – додав він.

Своєю чергою прокуратура Львівської області обіцяє перевірити законність рішення ГУ МВС у Львівській області, яке буде прийнято за результатами розслідування щодо сутички під час флеш-мобу.

Коментуючи інцидент, голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк зазначив, що міліція «не повинна споглядати, коли відбувається правопорушення».

Нагадаємо, 25 лютого на площі перед театром імені Соломії Крушельницької, де відбулась трансляція «Розмови з країною» Віктора Януковича, представники ВО «Свобода» провели флеш-моб під назвою «Рік у ярмі», під час якого правоохоронці затримали активіста «Свободи».

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи