Секретар Львівської міськради дав пояснення СБУ через сесію під пам’ятником Бандері

Секретар Львівської міської ради, представник ВО «Свобода» Василь Павлюк також дав СБУ пояснення щодо свого виступу на позачерговій сесії Львівської обласної ради, що відбулася біля пам’ятника Степанові Бандері 13 січня, - повідомляє «zaxid.net».

«Я також давав пояснення з цього приводу. Скажу вам відверто, я абсолютно розумію працівників Служби безпеки чи прокуратури, бо вони отримали розпорядження з Генеральної прокуратури і вони повинні виконувати свої функціональні обов’язки і збирати покази», - зазначив Павлюк

Водночас секретар Львівської міської ради наголосив, що його дивують дії Генеральної прокуратури, яка не реагує на заяви проросійських і комуністичних сил в Україні, коли ті заявляють, що держави Україна не існує. «А тут ми сказали, що будемо захищати свої права, я особисто сказав – тут, виявляється, це страшна крамола. Нас називають бандитами, упівців називають бандитами – виходить, ми діти бандитів – а комуняки, які винищували мільйонами не тільки українців, а й інші народи, так само, як і фашисти – то вони, виявляється, герої в національній державі», - додав він.

«Ми, які говоримо, що ми – за Україну, за свою державу, за міцну державу, ми не проти інших національностей, ми однозначно відстоюємо цілісність нашої держави – виявляється, ми – вороги. Якийсь парадокс, нонсенс», - зазначив В. Павлюк також.

Відтак він запевнив, що звертатиметься до Президента України Віктора Януковича, який є гарантом Конституції і повинен навести порядок у державі, забезпечити, щоб не було антиукраїнських виступів.

Нагадаємо , 21 лютого працівники департаменту захисту національної державності та боротьби з тероризмом у Львівській області взяли пояснення у заступника голови фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у Львівській міській раді Юрія Михальчишина з приводу проведення 13 січня 2011 року позачергової сесії Львівської обласної ради за участі депутатів Львівської міської ради біля пам'ятника Степанові Бандері.

1 березня на сесії Львівської обласної ради перший заступник прокурора Львівської області Володимир Гураль повідомив, що у прокуратуру Львівської області вносилися документи реагування щодо проведення сесії Львівської обласної ради біля пам’ятника Степану Бандері у Львові 13 січня і жодного політичного підтексту у справі немає.

Нагадаємо, 13 січня під час сесії міської ради депутат Юрій Михальчишин заявив, що «бандерівська армія перейде Дніпро і викине синьожопу банду».

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи