Ремонт президентської резиденції коштуватиме 33 мільйони гривень

Ремонт резиденції президента України Віктора Януковича у селі Стара Гута коштуватиме 33 мільйони гривень, - повідомляє газета “Репортер”.

Його проведе підприємство «Гарант» Львівської організації глухих, яке виграло відповідний тендер наприкінці минулого року. Раніше це підприємство вже будувало дачі Віктора Медведчука та Віктора Ющенка.

Перший етап робіт завершили наприкінці грудня. Другий закінчать навесні. Цього року на капремонт витратять 23 мільйони з вищевказаної суми.

Капітальний ремонт пояснюють необхідністю ліквідувати наслідки надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру.

«Терміновість закупівлі робіт обумовлена стислими строками їх здійснення та проведенням в кінці грудня 2010 року на об'єктах Державної організації «Резиденція «Синьогора» офіційних заходів за участю президента України та необхідністю створення належних умов для роботи, проживання та відпочинку на об'єктах Державної організації «Резиденція «Синьогора», — йдеться в обґрунтуванні Держуправління справами.

Перед новим роком до приїзду Януковича всередині резиденції переробили все, залишили тільки зовнішню коробку, зірвали паркет, поламали перегородки, попересаджували ялинки. Літню альтанку для президента замінили на капличку.

Джерела розповідають, що під час передноворічного облаштування з «Синьогори» вивезли 600 тонн сміття. Усе це керівник ДУС у коментарі журналістам назвав «плановим ремонтом».

Нагадаємо, розкішний палац площею 5 000 м2 збудували ще при Леонідові Кучмі майже десять років тому (будівництво спонсорував тодішній головний залізничник країни Георгій Кирпа). Усередині було все з мармуру і дорогого дерева. Помпезний хол з масивними колонами параметрами нагадував футбольне поле, були 3-поверхова бібліотека з галереями, 25-метровий басейн, джакузі з сауною, фонтан, ставки з фореллю і вертолітний майданчик. Навколо — кілька кордонів охорони.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи