Івано-франківські опозиційні політики пікетували УМВС

В Івано-Франківську опозиційні політичні партії влаштували пікет під стінами УМВС, - повідомляє “pravda.if.ua”.

Припинити політичні репресії в Україні, звільнити політв’язнів та припинити катування в слідчих ізоляторах вимагали сьогодні представники Івано-Франківських обласних структур Конгресу українських націоналістів, ВО «Батьківщина» та Всеукраїнського товариства «Просвіта», які організували мітинг-пікет під стінами Управління МВС в Івано-Франківській області.

Організатори заходу: голова обласного КУНу Богдан Борович, лідер міцевих "білосердечних" Дмитро Шлемко, голова обласного Комітету захисту України Дмитро Захарук та ніші – переконані, що діюча влада використовує правоохоронні органи для боротьби проти політичних опонентів. Вони закликали міліціонерів бути українцями і дотримуватись Конститутуції, а не діяти на догоду владі. Зі слів Д.Шлемка, на його ім'я надійшов лист від матері одного з ув'язнених членів ВО "Тризуб", в якому розповідається про тортури, які застосовуються до ув'язнених, в наслідок чого у одного з них зараз пошкоджено хребет і його готують до операції. "При цьому, - стверджує пан Шлемко, - до в'язнів не допускають ні родичів, ні адвокатів".

В пікеті взяло участь майже півсотні протестувальників. Ще стільки ж міліціонерів забезпечували громадський порядок під час його проведення і охороняли адмінбудівлю УМВС від можливих силових дій з боку пікетників.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи