УПЦ МП і влада проводять політику ліквідації УПЦ КП, - львівський митрополит

Українська православна Церква Московського Патріархату і українська влада проводять політику, спрямовану на ліквідацію УПЦ Київського Патріархату, - заявив сьогодні, 3 лютого, на прес-конференції у Львові митрополит Львівський та Сокальський Димитрій (Рудюк), - інформує «zaxid.net».

«Ми мали кілька прецедентів від Сходу і, можна сказати, до Заходу, коли з духовенством УПЦ КП проводиться певна агітація про перехід до УПЦ МП», - повідомив, зокрема, митрополит.

Так, за його словами, впродовж минулого року в Донецькій єпархії УПЦ КП на храми, відроджені Київським Патріархатом, почали претендувати представники УПЦ МП, заставляючи при цьому голів місцевих рад передати ці храми у їхню власність. Зокрема, такі події відбулися у селищі Кам’янка Донецької області, повідомив він, де місцевий архієрей, доведений такими подіями до відчаю, заявив, що вдасться до самоспалення.

«Наш архієрей у Донецькій єпархії відкрив пансіонат у селищі Тельманове для смертельно хворих людей похилого віку – це люди, які мають невиліковні хвороби і яких фактично викидають на вулицю, тому що наше суспільство є таке. Він неодноразово став повідомляти про те, що багато бізнесменів просто відмовилися допомагати цьому пансіонату останнім часом під певним тиском влади», - додав митрополит.

Також митрополит Димитрій розповів про події, які сталися у Київській єпархії, у районному центрі Макарові, де священик перейшов до УПЦ МП. «Як виявилося, влада в спішному порядку зареєструвала ці всі зміни і доповнення до статуту. Це відбулося з підробленими підписами. Зараз прокуратура займається цим питанням, і виявила, що, фактично, діяльність нашого колишнього священика підлягає кримінальній відповідальності», - зазначив він, додаючи, що після цього відповідний храм намагалися захопити молоді люди «незрозумілої зовнішності».

Натомість у селі Ріжки Таращанського району на Київщині, за словами митрополита Львівського та Сокальського, священик вирішив перейти до УПЦ МП, мотивуючи це тим, що він намагається від реставрувати храм, а бізнесмени допомагають тільки УПЦ МП. «Коли все село про це дізналося, віруючі наші просто цього священика прогнали», - сказав Димитрій.

Також він додав, що у Вінницькій єпархії голови РДА викликали до себе священиків УПЦ КП і проводили із ними бесіди на тему, що в Україні має бути єдина православна церква.

Водночас митрополит Львівський та Сокальський Димитрій повідомив, що нехай УПЦ КП, можливо, і «перебрала» трохи з заявами на тему такої політики, але вони врешті принесли свій результат.

«31 січня до Київської патріархії надійшов лист від заступника глави Адміністрації Президента, в якому було сказано, що всім представникам державної влади на місцях, тобто в областях і районах, ця вказівка звернути увагу на ті процеси, які відбуваються саме з духовенством, ієрархією, віруючим Української православної Церкви Київського Патріархату. Це була відповідь на неодноразові заяви прес-служби Київської Патріархії і самого Святійшого Патріарха», - повідомив митрополит.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи