«Жовту картку» показали підприємці Львова Януковичу

Сьогодні, 1 лютого, у Львові на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку близько 1000 підприємців протестували проти тиску на представників малого та середнього бізнесу з боку органів влади. Учасники мітингу вимагали відставки Кабінету міністрів України і показали символічну «жовту картку» президенту Віктору Януковичу. За словами організаторів, в такий спосіб розпочинається нова безстрокова акція протесту підприємців проти влади, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Протест підприємців стосувався, зокрема, тиску з боку влади на учасників «Підприємницького Майдану», а також несанкціонованих перевірок, за допомогою яких податкова інспекція тисне на представників малого та середнього бізнесу. Крім того, невдоволення у мітингувальників  викликав також і Податковий кодекс, який вони вимагали переглянути, а також проекти Трудового та Житлового кодексу, які вони вимагали зняти з розгляду.

Як наголосив у своєму виступі член координаційної ради Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу Ігор Гурняк, в разі, якщо глава держави й надалі ігноруватиме позицію підприємців, то жовта картка може перетворитися на червону.

«Це буде означати, що ми будемо змушені нашу вимогу щодо уряду поширити і на Президента України, тобто вимагати його відставки», - пояснив він.

Також, за словами організаторів, підприємці створюватимуть «загони оперативного реагування», за допомогою яких чинитимуть опір тиску податковій інспекції.

До акції протесту приєдналися і студенти, які виступили проти реформи вищої освіти, запропонованої Дмитром Табачником.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи