Міліція вважеє, що затримані активісти “Тризубу” готували протиправну акцію

Вчора на Прикарпатті затримали 9 осіб, яких правоохоронці підозрюють в підготовці протиправної акції, - повідомляє “Фіртка”.

До Управління МВС України в Івано-Франківській області надійшла інформація про те, що на територію Івано-Франківщини прибула група осіб, які планують проведення протиправної акції, що може мати широкий суспільний резонанс.

З метою упередження вчинення будь-яких протиправних дій в ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів та слідчих дій було затримано 9 членів групи - жителів різних регіонів України. В ході дослідчої перевірки виявилося, що більшість з затриманих осіб є членами Всеукраїнського об’єднання «Тризуб» ім. С.Бандери.

Під час їх затримання було виявлено та вилучено автомат АКМСУ без номера та 124 патрони до нього, 3 пістолети різних марок з набоями, саморобні ножі, 9 радіостанції різних марок, дві гранати без запалів, дві пневматичні гвинтівки з оптичними прицілами, помпову рушницю, споряджену набоями.

За цими фактами порушені кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених ч.1 статті 263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами». Вказані особи перевіряються на причетність до вчинення інших злочинів на території України.

Як повідомляв “ОстроВ”, вчора ВО “Тризуб” розповсюдило заяву, в якій, зокрема, говорилось: “Усі звинувачення, висунуті правоохоронними органами, вважаємо надуманими, сфабрикованими та замовними.

Ці дії нинішньої влади розцінюємо як вияв політичних репресій і спробу придушення українських патріотичних сил“.

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи