У Тернополі через питання політичних репресій зірвали бюджетну сесію облради

Вчора, 4 грудня, 30 депутатів від Партії регіонів , «Єдиного центру» та «Блоку Литвина» зірвала прийняття обласного бюджету на 2011 рік: сесія так і не відбулася, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Причиною цього стали питання «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента, Верховної Ради України, Генеральної прокуратури України з приводу  політичних репресій в Україні» та питання «Про звернення депутатів Тернопільської обласної ради до Президента, Верховної Ради України, Кабінету міністрів України, Посольства Російської Федерації в Україні з приводу обмеження культурних та національних прав українців у Російській Федерації», які внесенні в порядок денний сесії з ініціативи голови Тернопільської обласної ради Олексій Кайда.

 «Переслідуючи лиш вузько партійні інтереси, не бажаючи аби депутати найвищого представницького органу області говорили правду про політичні репресії в Україні та про забезпечення соціальних та національних  прав українців в Україні та за її межами тернопільські регіонали зірвали проведення бюджетної сесії тим самим демонструючи свою  байдужість до тернополян та небажання працювати над вирішенням соціально-економічних та культурних проблем краю. Позиція місцевих регіоналів може призвести фактично до колапсу місцевих бюджетів, через що під загрозою нормального функціонування опиняється вся бюджетна сфера області – охорона здоров’я, освіта, культура, соціальний захист тощо», - зазначив голова фракції ВО «Свобода» у Тернопільській облраді Олег Сиротюк.

«Партія влади своїми діями зірвала прийняття не лише обласного бюджету, але й  унеможливила прийняття інших 632 місцевих бюджетів (районних, міських, селищних, сільських), зробивши більш ніж мільйон жителів області заручником своїх партійних амбіцій, які не мають нічого спільного з інтересами мешканців краю», - наголосив О. Сиротюк.

Нагадаємо, 4 грудня чергова сесія Тернопільської обласної ради, що мала розглянути бюджетні питання в області, не відбулася. Представники Партії регіонів запропонували виключити деякі питання з порядку денного, через що вирішила не голосувати та  у зв’язку з чим сесія не відбулася.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи