В Івано-Франківській облраді борються з «тушками» демократично

В Івано-Франківській обласній раді триває дискусія щодо процедури обрання таємного голосування голови Івано-Франківської облради, - повідомляє кореспондент «ОстроВ».

Депутат Івано-Франківської обласної ради Роман Струтинській (партія «УНП») виступив з вимогою забезпечити демократичні процедури обрання голови облради таким чином, щоб вона відповідала Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», зокрема, ст.55.

Р. Струтинській, зокрема, сказав, що «в ст.55 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» сказано про те, що бюлетень для голосування, який заповнюється голосуючим депутатом, перед тим, як бути вкинутим в скриньку, повинен зігнутий навпіл. Однак, головуючий на сесії  представник від ВО «Свобода» Василь Скрипничук, а також голова лічильної комісії, представник тієї ж партії заперечили і сказали, що це законом не передбачено. Тому депутати можуть не згинати навпіл бюлетень для голосування».

Проблема полягає в тому, що є підозра на те, що члени політичних партій, керівники, зокрема, фракції «Батьківщини», «Нашої України» та «Свободи» будуть спостерігати, як голосують дійсно депутати, щоби запобігти утворенню так званих «тушок». Тобто, перед тим, як вкинути бюлетень для голосування, може бути так, що депутат буде показувати представнику своєї партії, як він проголосував. Таким чином хочуть убезпечити можливість уникнення «тушок» для того, щоб обрати представника від демократичних сил.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи