Затримання історика Забілого це замітання сліду злочинів більшовиків — Львівська облрада

Львівська облрада розцінює затримання Службою безпеки України історика Руслана Забілого як намагання замести сліди злочинів московсько-большевицького режиму проти української нації, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської облради. 

Про це йдеться у заяві, прийнятій під час вчорашнього засідання сесії облради.  

„Львівська обласна рада розцінює затримання Службою безпеки України історика Руслана Забілого як намагання замести сліди злочинів московсько-большевицького режиму проти української нації, знищити доказову базу геноциду українського народу та військових злочинів проти учасників українського національно-визвольного руху ХХ століття, а також залякати тих працівників науки і громадськості, які докладають зусиль до відновлення історичної справедливості та об’єктивного висвітлення української історії”, — йдеться у заяві.  

Львівська облрада вважає неприпустимим брутальний наступ СБУ на конституційні права громадян, спроби знищити й затерти історичну пам'ять українців і наголошує, що Президент України Віктор Янукович несе особисту відповідальність за дії своїх опричників.

„Обласна рада нагадує "гламурним" чекістам з Володимирської, що їхня боротьба проти української нації є приреченою на поразку. Попри Голодомори, тотальні репресії, масові етнічні чистки, які були здійснені московсько-большевицьким режимом та, у першу чергу, його чекістським бойовим загоном на території України — українці відновили свою державу. Так само нинішня війна сучасних "гламурних" чекістів досягне лише одного — на місці СБУ, як спадкоємниці ЧК-ОГПУ-НКВД-МГБ-КГБ, постане нова національна спецслужба, яка буде керуватися національними інтересами та захищати право українців бути господарями на власній землі”, — йдеться у заяві.  

Нагадаємо, що 8 вересня у Києві було затримано історика-дослідника визвольного руху, директора Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» Руслана Забілого. Проти Руслана Забілого СБУ порушила кримінальну справу за фактом готування до розголошення співробітником СБУ відомостей, що становлять державну таємницю. 

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи