Серед членів ТВК у Львівській області найбільше регіоналів, литвинівців та комуністів — Опора

Серед членів територіальних виборчих комісій у Львівській області найбільше регіоналів, литвинівців та комуністів, — повідомили кореспондента «ОстроВ» у прес-службі львівського представництва ГМ «Опора».   

У ГМ «Опора» відзначають, що внаслідок дії нового виборчого закону суттєві преференції отримали парламентські партії та фракції, в той час як політичні сили, які не представлені у ВР, попри наявність активних місцевих осередків, не змогли повноцінно укомплектувати виборчі комісії своїми членами у Львівській області. 

Представництво партій у складі територіальних виборчих комісій трьох рівнів — обласна, міська, районні ТВК — у Львівській області здійснено у відповідності з законом, тому найбільшу кількість членів ТВК мають ті партії та фракції, які представлені у Верховній Раді та які подали своїх кандидатів до ЦВК: Партія Регіонів — 90 членів, Народна партія (Литвин) — 87 членів, Комуністична партія — 83 члена.  

Серед партій, що входять до блоків, чиї фракції теж зареєстровані у Апараті Верховної Ради, лідирує «Батьківщина» — 75 представників у виборчих комісіях. Інші політичні сили у складі Блоку Юлії Тимошенко — Українська соціал-демократична партія України у Львівській області має 10 членів у комісіях, а партія «Реформи і порядок» — 3.  

Блок «Наша Україна – Народна самооборона», який у парламенті представлена дев’ятьма політичними силами, на Львівщині отримав 90 членів виборчих комісій, серед них: Українська народна партія — 30, «Наша Україна» — 18, Народний Рух України — 12, «Народна самооборона» та Європейська партія — по 9 членів, «ПОРА» та УРП «Собор» — по 4, ХДС та Партія захисників Вітчизни — по 2 представника у виборчих комісіях. 

Серед партій, які не є зареєстровані у Верховній Раді та згідно закону могли висувати лише по одному кандидату до складу ТВК, найбільшу кількість членів комісій отримав «Фронт змін» — 20 представників, далі — партії «Свобода» та «За Україну!» з 18 та 17 членами відповідно.  

«Сильну Україну» в складі ТВК на всіх рівнях представлятимуть 8 членів партії, КУН — 7, «Українську платформу» Жебрівського — 6, «Козацьку Україну» — 4, Партію зелених — 3, «Громадянську позицію» — 2 члени.  

По 1 представнику в комісії отримали «Єдиний центр», «Солідарність», СДПУ (о), Всеукраїнська партія «Нова сила», Українська партія «Єдність». 

Водночас найбільше голів, заступників голів та секретарів комісій у Львівській області є членами партії «Батьківщина»  — 8, 6 та 3 відповідно; Партія Регіонів отримала по чотири представника на кожній з керівних посад, а членський квиток Народної партії мають 3 голови комісії, 5 заступників та 4 секретарі.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи