Тернопільські свободівці не кинуть своїх барикад

Голова Тернопільської обласної ради Олексій Кайда не виключає блокування роботи ради, а отже - ініціювання головою облдержадміністрації його розпуску. Про це він заявив під час прес-конференції, - повідомляє «Главком».

«У нашій країні все можливо, в тому числі і це», - сказав Кайда, коментуючи можливість збільшення провладного міжфракційного об'єднання «Стабільність і реформи» до такої кількості, що у представників демократичних сил не буде більшості голосів.
При цьому він додав, що спроби зірвати сесійне засідання представники Партії регіонів вже робили 20 серпня, коли належало розглядати проект звернення до керівництва держави про повернення Почаївської Лаври до складу Кременецького історико-архітектурного заповідника.
Тоді, нагадав голова облради, на сесію не прийшли члени фракції Партії регіонів, Блоку Литвина, частково фракції «Єдиний центр». «УНП теж не було, тільки Боберський (заступник голови облради, представник УНП) Поруч зі мною сидів. Але ми тоді розглянули 40 питань. Так що, раз Партія регіонів хоче створити провладну більшість облради - то нехай створює », - сказав Кайда.
При цьому він запевнив, що жоден депутат з фракції ВО «Свобода» не увійде до міжфракційного об'єднання «Стабільність і реформи», яке створили представники Партії регіонів. «Наших депутатів там немає і ніколи не буде. А що стосується інших фракцій - це вже на їхній совісті і їм вирішувати, по яку вони бік барикад. Можливо, хтось вступив до цього об'єднання за переконанням, але хтось - і під тиском. Тому що, скажімо, одні заяви, які мені передали, написані від руки, а інші - повністю роздруковані шаблони, там лише прізвище з ініціалами вписана і підпис стоїть », - зазначив голова ради.
Відсутність заяв у правоохоронні органи від депутатів, на яких чиниться тиск, Кайда пояснив тим, що «хтось боїться, у кого-то рильце в пушку, а кому-то вже просто все одно, яка влада».
Нагадаємо, 10 вересня народний депутат, голова обласної організації Партії регіонів Орест Муц під час прес-конференції заявив, що до початку місцевих виборів або відразу після їх завершення в Тернопільській обласній раді буде створено нове провладну більшість.
8 вересня повідомлялося, що всі 5 членів фракції Блоку Литвина, 12 з 20 депутатів фракції «Єдиний центр» і один депутат з фракції «Наша Україна» у Тернопільській облраді увійшли до міжфракційного об'єднання «Стабільність і реформи», до складу якого до цього входили лише депутати з фракції Партії регіонів. 10 вересня до них додалося ще вісім депутатів.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи