В СБУ повертається дух КДБ — з пікету у Львові

Активісти політичних партій та громадських організацій пікетували Головне управління СБУ Львівській області, висловлюючи протест проти дій працівників СБУ стосовно директора музею «Тюрма на Лонцького» Руслана Забілого, — повідомили кореспондента „ОстроВ” у прес-службі Львівської крайової організації Народного Руху України.  

На сьогоднішній пікет зібралось  близько сотні активістів політичних та громадських організацій, серед яких Народний Рух України, КУН, Свобода, ГО «Відсіч» та ЛКО «Молодий Народний Рух».

„Сьогодні у нашій країні реалізовується проект тоталітарної держави. Процес над Русланом Забілою — непоодинокий випадок і ми є свідками, як СБУ використовується Адміністрацією Президента як апарат репресій проти політичних сил та політиків, які можуть створити їм загрозу передовсім на найближчих місцевих виборах… Сьогодні скорочують працівників служби безпеки, і в першу чергу тих, хто чітко відстоює національні інтереси. Сьогодні в СБУ повертається дух КДБ. Ганьба опричникам Берії, Путіна, Мєдвєдєва!”, — сказав під час пікету голова ЛКО НРУ Андрій Корнат.

Водночас на думку керівника обласної філії Міжнародного благодійного фонду національної пам’яті Святослава Шеремети, своїми діями СБУ у першу чергу намагається залякати молодих людей, студентів-патріотів, істориків.

Організатори пікету також розповіли, що вчора співробітники СБУ не допустили до робочих місць працівників «Тюрми на Лонцького».

Нагадаємо, що 8 вересня у Києві було затримано історика-дослідника визвольного руху, директора Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» Руслана Забілого. Проти Руслана Забілого СБУ порушила кримінальну справу за фактом готування до розголошення співробітником СБУ відомостей, що становлять державну таємницю.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи