Депутати Тернопільської облради вимагають припинити політичний тиск та репресії



З ініціативи голови облради, "свободівця" Олексія Кайди на  тридцять п’ятій сесії Тернопільської обласної ради депутати прийняли звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Генеральної прокуратури України з приводу політичного тиску в Тернопільській області напередодні виборів до місцевих рад. Про це «ОстроВ» повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода".

Зокрема, в тексті звернення йдеться:

"Ми, депутати Тернопільської обласної ради, стурбовані ситуацією, що склалася в Тернопільській області напередодні виборів до місцевих рад.

Керівництво обласної організації Партії регіонів та обласної державної адміністрації чинять тиск на авторитетних людей в усіх районах області. У владні кабінети викликають сільських голів, депутатів місцевих рад, фермерів, підприємців і змушують їх балотуватися від Партії регіонів. Цих людей шантажують, погрожують звільненням з роботи, роблять спроби тиску на їх родини, вибиваючи згоду бути кандидатом-мажоритарником від Партії регіонів. У такий спосіб хочуть по-бандитськи пов’язати людей, чиє слово має вагу для громади, не дивлячись на їхню партійну приналежність. Особливе здивування викликає співпраця Партії регіонів та партії "Батьківщина" по узгодженому висуненню кандидатів в депутати з наступним формуванням більшості.

Використовуючи адмінресурс, тиск міліції і державної податкової адміністрації Партія регіонів робить усе можливе, щоб не допустити розголосу цих фактів і перешкодити будь-яким акціям протесту проти таких протиправних дій.

Потрібно дати рішучу відсіч зазіханням на права українців.

Вимагаємо від Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Генеральної прокуратури України вжиття всіх необхідних заходів для забезпечення конституційних прав громадян Тернопільщини", - йдеться у зверненні.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи