Меморіальну дошку Абраму Капітальману, дідусеві Ю.Тимошенко, встановлять на Прикарпатті






Меморіальна дошка Абраму Капітельману, дідусеві Юлії Тимошенко, появиться в місті Снятині на Івано-Франківщині найближчим часом, - повідомив кореспонденту «ОстроВ» депутат Івано-Франківської обласної ради від фракції БЮТ, почесний краєзнавець Прикарпаття Зіновій Бойчук.

«Ніякої проблеми я в цьому не бачу, - каже З.Бойчук, - ось, наприклад ,батькові Віктора Ющенка встановили погруддя у Великій Камінці. Чому ж краєзнавці не можуть відновити пам'ять про дідуся Юлії Володимирівни Абрама Капітельмана, який працював директором третьої єврейської школи в місті Снятині у довоєнний час. Я віднайшов архівні документи, і на разі готую подання до міського голови та до ради міста Снятина про дозвіл на встановлення меморіальної дошки на будинку, де проживала сім’я А.Капітельмана».

Меморіальну дошку депутат хоче встановити за свої гроші, хоча також планує звернутися до городян за пожертвами, і для цього планує відкрити спеціальний рахунок в банку.

«Я вважаю, що для Снятина ця подія матиме виключне позитивне іміджеве значення, адже така відома постать як дідусь Ю.Тимошенко зможе привертати туристів не тільки з України, а навіть із-за кордону», - каже З.Бойчук.

Той факт, що родичі Тимошенко встановлювали радянську владу на Прикарпатті, депутат Бойчук не вважає за перешкоду, адже тисячі громадян радянської України зі Сходу були направлені в західні області для роботи в органах влади, і багато з них після війни були репресовані радянським режимом. Щодо долі Абрама Капітельмана, то він загинув під час війни на фронті у листопаді 1944 року.

 

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи