Захистити дітей від промосковської пропаганди в підручниках закликали вчителів у Львові



Представники ВО «Свобода» закликали львівських вчителів захистити дітей від промосковської пропаганди в підручниках з історії, — повідомили кореспондента «ОстроВ» у прес-службі Львівської міської організації ВО «Свобода».  

«Сьогодні, зважаючи на антиукраїнську політику влади, ми маємо докласти всіх зусиль, щоб наші діти, починаючи вже з дитячого садочка, шкільної лави, знали і не забували справжніх українських героїв». — сказав голова Львівської міської організації ВО "Свобода" Іван Гринда під час урочистої лінійки у львівській школі №82. 

"Нашим дітям надзвичайно важливо вчитись справжньої історії, а не тої переписаної, яку пропонує теперішня влада. Ми разом з вами маємо стати пліч-о-пліч і захистити наше майбутнє, наших дітей від промосковської пропаганди, яка сьогодні поширюється у вигляді правок Міністерства освіти до підручника з історії України для п’ятих класів", — сказав депутат Львівської міськради «свободівець», Андрій Хомицький під час урочистої лінійки у львівській школі № 94. 

Нагадаємо, що до підручника "Вступ до історії України" для учнів 5 класів за ініціативою Міністерства освіти та науки було внесено правки, покликані сформувати у школярів неагресивний образ Росії. Зі змісту підручників Міносвіти зажадало вилучити сторінки про героїв Крут, Українських Січових Стрільців, визвольну боротьбу УПА в роки Другої світової війни, суспільно-політичні події із життя в Україні на початку ХХІ століття.




Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи