Депутат Держдуми Росії впорядковує могили російських солдатів першої світової війни на Прикарп














На Прикарпатті молодіжний трудовий загін за участі волонтерів, серед яких –  депутат Держдуми Федеральних Зборів Російської Федерації Анатолій Лісіцин,впорядковує військовий некрополь. Про це кореспондента  «ОстроВ» повідомили в прес-службі голови Івано-Франківської ОДА.

Акція "Пам’ятати. Відродити. Зберегти", організована в межах благодійної програми "Впорядкування військових поховань Західної України", для впорядкування військового некрополя та вшанування пам’яті жертв Першої світової війни, якізагинули в боях на схилах г. Велика Кознєска, неподалік від Говерли, наприкінцісерпня 1916 року. Її організатори - Федерація Скаутів "Галицька Русь".  

Молодіжний трудовий загін, який займається реалізацією проекту, налічує 24 волонтери. Зокрема,  скаутів зі Львова, Києва, Сум, Ужгорода, Рівного, Кузнєцовська, Запоріжжя. Серед них  і представники Тульського обласного молодіжного пошукового центру "Искатель"-молоді аспіранти ВНЗ з Тули та Москви.

Проект підготовлений Федерацією скаутів «Галицька Русь»; реалізується спільно з органами місцевого самоврядування, підрозділами Державної прикордонної служби України, Внутрішніх військ МВС України.

Сьогодні о 12.00 відбудеться завершення трудового десанту з покладаннямквітів до могил жертв Першої світової війни, панахидою, якувідслужать заправославним та католицьким обрядами.Серед гостей благодійної акції будуть представники дипломатичних представництв країн, народи яких брали участь у першій світовій війні (Австрії, Угорщини, Росії, Німеччини, Білорусі, Казахстану, Чехії, Словаваччини).

Довідка

Некрополь розташований на кордоні Івано-Франківської та Закарпатської областей (формально-на території Закарпаття), у лісі. За свідченням старожилів, до Другої світової війни кладовище доглядалося (було розташованевпритул до державного кордону Польщі та Чехословаччини). Некрополь займає 350кв м; 44 поховання солдатів Армії Австро-Угорщини, 41 з яких-іменне, 3 –безіменні братські могили австрійських вояків, в яких поховано більше 10 жертв першої світової війни. В центрі кладовища - двохметрова брила.

 

Статьи

Страна
20.04.2024
10:00

Тучи на горизонте, или Почему у бизнеса "портится настроение"?

Валовой внутренний продукт (ВВП) за январь-февраль вырос на 3,6%, по данным Минэкономики. Не стоит забывать, что в январе 2023 г. зафиксировано падение на 32%, в феврале – на 26%. Сейчас - рост...
Мир
20.04.2024
09:31

"Трамп хочет, чтобы Конгресс принял решение о помощи Украине". Обзор западных медиа

Если Трамп вернется в должность и попытается протолкнуть мирное соглашение между Россией и Украиной, ему нужно, чтобы Украина имела сильную военную позицию
Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Все статьи