Тернопільські "регіонали" погрожували "свободівцям", якщо ті прийдуть в облраду



“Свободівці” з тернопільської обласної ради стверджують, що напередодні чергової сесії їм погрожували люди з команди Партії Регіонів. За неявку на сесію депутатам обіцяли підтримку, - повідомляє «Gazeta.ua».

За їхніми словами, на них, як і на депутатів інших фракцій чинили тиск, вимагаючи не приходити на сесію. За неявку на сесію депутатам, начебто, обіцяли підтримку в роботі і в бізнесі, а за явку – погрожували утисками. Таким чином “регіонали”, на думку “свободівців”, хотіли зірвати сесію облради, показавши, недієздатність органу, де більшість мають проукраїнські сили.

“Однак жодні погрози не завадили нам прийти. Сесія відбулася за відсутності представників Партії Регіонів та Блоку Литвина. Я розцінюю таку їхню поведінку, як зраду інтересів мешканців області”, - заявив керівник фракції ВО “Свобода” в облраді Олег Сиротюк.

“Свободівці” відзначили, що процес реєстрації депутатів облради ретельно фіксували люди з камерами, якими керував депутат-”регіонал” Павло Федик. Ці зйомки в майбутньому використовуватимуть, аби тиснути на депутатів, хто попри застороги і погрози прийшов на сесію, вважає Сиротюк.

На даний час сесія облради вже завершила свою роботу. Депутати розглянули близько 30 питань. Зокрема затвердили зміни до бюджету, обговорили кілька обласних програм, а також вдруге звернулися до Кабміну, аби там переглянули рішення десятирічної давнини про передачу Почаївської лаври в оренду московському патріархату.

28 липля Сиротюк заявляв, що близько 20 автобусів з противниками приїзду до України патріарха Кирила не змогли доїхати з Тернопільської області до Києва через протидію міліції.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи